ANNONCE

10.000 får nej til Sosu-uddannelse

13. august 2012 17:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
10.000 får nej til Sosu-uddannelse
Billede mangler

Søgningen til uddannelserne på social- og sundhedsskolerne er stor. Så stor at praktikpladserne ikke kan følge med. Derfor har skolerne i denne måned afvist mere end 10.000 ansøgere, som ellers ville være kvalificerede til en uddannelse som social- og sundhedshjælper-, assistent eller pædagogisk assistent. Det skriver foa.dk.
Forbundssekretær Nanna Højlund, som er ansvarlig for FOAs uddannelsespolitik, kalder det brand ærgerligt.
– Regeringen taler om en uddannelsesgaranti men glemmer, at der også skal laves en praktikpladsgaranti på det offentlige område, hvis vi skal sikre, at der er nok uddannede inden for social- og sundhedsområdet til at dække, når de store personalegrupper går på pension i løbet af de kommende år, siger hun.
Hun havde håbet, at parterne skulle drøfte praktikplads situationen på det offentlige område med regeringen i trepartsforhandlingerne. Og understreger, at problemet ikke er fjernet, selvom trepartdrøftelserne ikke er blevet til noget.
De mange afvisninger er ikke rimelig over for de unge, som ellers følger regeringens opfordring om at tage en uddannelse, mener Nanna Højlund.
– Vi ser her en stor gruppe af unge, der er motiverede for at starte på en uddannelse, men som bliver afvist, fordi kommuner og regioner ikke tilbyder nok praktikpladser. Det sender da et helt forkert signal til de unge, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu