ANNONCE

10.000 nye job i Udkantsdanmark

5. januar 2012 15:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
10.000 nye job i Udkantsdanmark
Billede mangler

Et jobboom er på vej i de danske havne.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har netop fremsat et forslag til ny havnelov.
Det skal behandles de næste måneder, og bliver loven som forventet vedtaget giver den mulighed for en helt ny model for offentligt – privat samarbejde.
I brancheforeningen Danske Havne tror man, at der over de næste otte til ti år kan skabes 10.000 nye arbejdspladser i de danske havneområder.
“Det er bestemt et godt budskab, som vi gerne vil have bredt ud,” siger formand for Danske Havne Uffe Steiner Jensen til Newspaq.
Nye arbejdspladser er altid godt nyt, men ekstra godt er det, at de mange job giver arbejde til en hårdt presset gruppe nemlig ufaglærte i Udkantsdanmark eller Vandkantsdanmark, som Uffe Steiner Jensen kalder det.
“Det er job af alle typer, og ufaglærte vil hurtigt blive til faglærte, når de kommer ind i havnene,” siger han.
Udover at havne og private får lettere ved at drive virksomhed sammen, sætter regeringens miljøvenlige linje ekstra skub i aktiviteten på havnene, mener Danske Havne.
“Vi skal have mere biomasse ind i vores energiforsyning. Det betyder, at mere biomasse som f.eks. træflis skal igennem havnene. Så er der hele vindmøllesiden, hvor vindmølleparker skal passere de danske havne på vej ud på havet. Og så er der Nordsøen og olien, hvor havne vil stå for skrotning af reparation af platforme,” siger Uffe Steiner Jensen.
Havne er vigtige erhvervsmotorer i bl.a. Esbjerg, Hvidesande og Thyborøn, understreger han.
“Derfor er det glædeligt, at vi kan udvide butikken yderligere,” siger formanden for Danske Havne.
De danske havneområder beskæftiger i dag ca. 70.000 danskere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu