Se videoen: 10-årig autist anholdt i skolen og smidt i fængsel for øjnene af hjælpeløs mor

20. april 2017 16:58 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Den lille dreng blev anholdt på skolen, og der var intet hans mor kunne gøre.

Video: Luanne Haygood

Hvordan bliver en 10-årig anholdt? For John Benji Haygood fra Florida skete det, mens hans var i skole. Han blev anholdt for en hændelse, der ligger et halvt år tilbage. Det var umuligt for hans mor at stoppe betjentene i at sætte håndjern på den lille dreng og køre ham væk, selvom hun prøvede at forklare dem, at han har autisme. Det skriver West Palm TV.

– Det var sønderknusende for mig, da han sagde: “Jeg forstår det ikke mor, jeg forstår det ikke. Hvad sker der?” Fortæller moren Luanna Haygood.

Moren fortæller også, at det ikke stoppede betjentene fra at sætte hendes lille søn bag tremmer natten over. Han blev også sat for retten, inden han blev løsladt til sin mor.

“10-årig anholdt for autisme”

Politiet anholdt drengen for at have sparket en lærer tilbage i november og har tiltalt ham for vold. Betjentene siger, at de ikke kunne anholde drengen før onsdag den 12. april. Det var Johns første dag på skolen efter at have været suspenderet.

Haygood siger, at hendes søn sparkede læreren, fordi han ikke følte sig tryg ved den bestemte ansatte.

– Det var hans autisme, der stod bag den hændelse. Og det blev han anholdt for, siger Haygood.

Anholder i stedet for at behandle

Moren indrømmer, at hendes søn har haft flere problemer med sin opførsel tidligere, men siger, at det aldrig skulle have endt i en anholdelse. Hun mener, at politiet og skolen er nødt til at blive bedre til at kunne håndtere elever med særlige behov.

– I stedet for at behandle anholder vi, fordi vi ikke ved, hvad vi ellers skal gøre, siger Haygood ifølge Miami Herald.

Politiet påstår, at de ikke vidste, at barnet har autisme. Men i en video af anholdelsen, som moren optog, kan man høre hende sige, at drengen har autisme. Anklagemyndigheden siger også, at de ikke vidste, drengen havde særlige behov og vil tage hensyn til det i den videre sag.

Se videoen ovenover.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu