ANNONCE

10 fødevarer der ofte bliver svindlet med

29. november 2020 18:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der bliver svindlet med mange forskellige fødevarer.

Der findes mange former for fødevaresvindel, og som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, kommer svindlen til udtryk i vidt forskellige varer. Alene i løbet af 2020 har der været sager om alt fra uegnet kød, farlig vin og svindel med æg, såvel som dåsetun med delfin i og 600 kilo fisk, det var umuligt at spore oprindelsesstedet til.

Ifølge Europa-Kommissionen, den udøvende gren af EU, bliver der svindlet med fødevarer på mange forskellige måder, og i EU-regi vurderer man, at svindel med fødevarer koster samfundet mellem 8 og 12 milliarder euro om året. På dansk mellem små 60 milliarder og små 90 milliarder danske kroner.

Når der svindles med fødevarer, kan det ske, at en dyr væske blandes med en billig, for at sælge mere af den dyre. Det kan også være, at en dyr ingrediens bliver erstattet med et billigere alternativ, uden at forbrugeren bliver informeret herom.

I andre tilfælde er der tale om, at varer bliver mærket forkert, eller at kendte mærkevarer slet og ret bliver kopieret.

Du kan i galleriet til denne artikel se de 10 fødevarer, der ifølge EU-Kommissionen er dem, der oftest bliver svindlet med.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu