ANNONCE

10 krydderurter du nemt kan gro derhjemme

22. marts 2020 13:49 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det behøver slet ikke være svært at gro dine egne krydderurter. Her kan du se 10 friske krydderurter, du sagtens kan gro i din køkkenhave.

Friske krydderurter smager både godt og kan være med til at give en liflig duft i dit køkken eller drivhus.

Og faktisk er det slet ikke nødvendigt at betale en formue for de friske krydderurter i supermarkedet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Der findes nemlig flere krydderurter, du sagtens kan gro i dit hjem eller din køkkenhave, og hvor det ikke behøver at være specielt svært eller arbejdstungt.

I galleriet ovenfor kan du se 10 eksempler på friske krydderurter, du sagtens kan gro derhjemme – samt hvordan du gør det.

Det er det amerikanske magasin, Reader’s Digest, der står bag listen.

Vær obs på urterne fra supermarkedet

Køber du dine friske krydderurter i supermarkedet og vil have dem til at gro derhjemme, er der desuden en række tips, du bør skrive dig bag øret.

Man kan nemlig ikke bare uden videre regne med, at de bare gror fint af sig selv, har Louise Møller, som er havefaglig rådgiver hos Haveselskabet, tidligere udtalt til Ritzau Fokus.

– Krydderurterne – økologisk eller ej – er fremavlet i store drivhuse, hvor de får masser af gødning, vand og varme. Det betyder, at de er vokset unaturligt hurtigt, og derfor er de sårbare over for kulde og blæst, siger hun.

Derfor råder Louise Møller til, at man hærder krydderurterne ved at stille dem uden for i eftermiddagssolen – eller sætter dem ved et åbent køkkenvindue, så de kan vende sig til det danske sommervejr.

– Af flere grunde er det også vigtigt, at man “planter dem om”. I den jord, de er vokset i, er der kun den allermest nødvendige næring til at klare sig et par dage på køkkenbordet. Desuden er der ikke plads nok i potten til, at de kan udvikle deres rodsystem, påpeger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu