ANNONCE

10 ting du ikke må gøre rent med opvaskemiddel

3. december 2020 13:47 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det er langt fra alt, du bør rengøre med opvaskemiddel.

Opvaskemiddel kan fjerne olie, snavs og fedt så let som ingenting – men det er dog langt fra alt, du bør rengøre med det.

Netop fordi midlet er meget effektivt, er det simpelthen for kraftigt til at gøre en række genstande rent med.

Det skriver det amerikanske magasin, Reader’s Digest.

Vidste du for eksempel, at nogle pander ikke kan tåle at blive gjort rent med opvaskemiddel, fordi det kan ødelægge belægningen?

I galleriet ovenfor kan du se 10 eksempler på ting, du aldrig bør rengøre med opvaskemiddel.

Skru lidt op for varmen

En britisk undersøgelse fra 2002 undersøgte, hvorvidt der stadig var bakterier som salmonella eller e-coli på service efter en almindelig håndopvask. Denne undersøgelse konkluderede, at hvis du blot skruer lidt op for varmen på dit opvaskevand, så kan du mindske antallet af bakterier markant.

Ifølge Bolius’ rengøringsekspert og indehaver af hjemmesiden Fru Grøn, Anne Grete Rasmussen, bør vi vaske vores service i vand, der er cirka 48 til 50 grader varmt.

Det har hun tidligere udtalt til Ritzau.

– Det skal ikke gøre ondt at vaske op, men det skal være varmt. Smudsen på servicen bliver bedre opløst af det varme vand, siger hun.

Det er dog hverken vandets temperatur eller opvaskemidlet, der hver for sig gør servicen ren. Det er, når de to ting samarbejder, at servicen bliver ren.

Anne Grete Rasmussen anbefaler derudover, at du bruger en specifik rækkefølge, når du vasker op i hånden. Først skal det være dine glas, så dit bestik, dine tallerkener, og til sidst skal gryder og lignende vaskes op. På den måde bliver de ting, du skal have i munden, vasket op i det reneste vand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu