ANNONCE

100.000 bilister måles på denne motorvej

3. april 2019 10:33 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En motorvej bliver nøje overvåget et helt døgn. Kører du på den?

100.000 bilister. Så mange bruger én bestemt motorvej hver eneste dag.

Alle som en har de nu muligheden, eller risikoen, om man vil, for at blive taget i en 24-timers razzia. En form for Le Mans-ATK (automatisk trafikkontrol. red.), som politiet kalder det i et opslag på sin Facebook-side

“Le Mans: 24 timer med fuld fokus på hastighed og mindst mulig søvn. Det lyder som ingredienserne til et spændende døgn. Det vil vi da også prøve”, starter opslaget.

Det er Helsingørmotorvejen, som Nordsjællands Politi har udset sig. Her har politikredsen målt siden i nat klokken 00.00. Og de målinger varer et døgn.

– Vi regner med at have et resultat i morgen formiddag, fortæller Henriette Døssing, presse- og kommunikationskonsulent hos Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

“Først når klokken bliver 23.59 pakker vi sammen igen, og ligesom til det rigtige Le Mans håber vi ikke på at se alt mange Tom Kristensen-wannabees. Det er dog af lidt andre årsager: Vi står der nemlig ikke for at heppe på en Tom K-sejr, men for at sikre, at I overholder hastighedsbegrænsningerne og ikke forsøger at nå flest mulige omgange på de 24 timer”, skriver politiet.

Bidrag til sikkerhed – ikke bødekasse

Hastighed er årsagen til de dødelige færdselsulykker på de danske veje – og det er altså i et forsøg på at nedbringe dem, at der måles i de 24 timer.

“Husk på, at vi hellere vil have, at I bidrager til færdselssikkerheden end til bødekassen”, slutter opslaget.

Indsats i hele EU

I det hele taget er fuld fokus på trafiksikkerheden i denne uge. Og det i hele EU.

Det kan du læse mere om HER.

Derfor:

* Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

* For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.

* 2012 – 2017 omkom 416 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang.

* Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.

* Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t.

* Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t.

* De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t.

Kilde: Politiet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu