ANNONCE

100 år: Verdenskendt dansker hyldes af kronprinsen

9. april 2018 06:09 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Den afdøde danske arkitekt kunne være fyldt 100 år. Kronprins Frederik er med til at hylde ham.

Jørn Utzon ville den 9. april være fyldt 100 år. Samme dag bliver den døde danske arkitekt hyldet.

Kronprins Frederik åbner denne dag en omfangsrig udstilling om Jørn Utzons mest markante værker på Utzon Center i Aalborg.

Det skriver Utzon Center i en pressemeddelelse.

Udstillingen “Horisont” turnerer efterfølgende til København og Sydney i Australien.

I udstillingen Horisont – et operahus og en verden til forskel kan publikum gå i Jørn Utzons fodspor ved hjælp af oplevelsesmættede filminstallationer og digital teknologi.

Man kan se Jørn Utzons egne smalfilmsoptagelser, fotografier, tegninger, modeller og andre originale perler fra Utzons arkiv.

Utzon observerede verden

Publikum kan på nærmeste hold opleve, hvordan Jørn Utzon observerede verden og arbejdede. Et arbejde, der langsomt udviklede sig fra et skandinavisk ståsted til Utzons eget arkitektoniske sprog, som baserede sig på idéer indsamlet fra fremmede kulturer i hele verden.

– Jørn Utzons Horisont skal findes mellem plateauet han opdagede i Mexicos jungle og de flyvende tage han mødte i Østen. Det formede operahuset og gav verden det tyvende århundredes mest ikoniske bygning. Vi kan i dag lære meget af Utzons evne til at se verden og omsætte den til en ærlig humanistisk arkitektur af høj kvalitet med udsigt til nye horisonter. siger Line Nørskov Eriksen, som står bag udstillingen.

Udstillingen åbnes i Aalborg, men skal senere på året også vises i bearbejdede udgaver i København og Sydney i Australien.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu