ANNONCE

100 hundehvalpe hentet ulovligt til Danmark

4. marts 2021 13:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tre mænd er tiltalt i en retssag om den ulovlige import

100 hundehvalpe hentet ulovligt til Danmark
De tre mænd er mistænkt for ulovligt at have importeret 100 franske bulldogs. Genrefoto: Scanpix.

Tre mænd på henholdsvis 52, 56 og 59 år er tiltalt for ulovlig import og salg af racen fransk bulldog fra Polen. De tre mænd skal for retten klokken 09.00 den 5. marts ved retten i Kolding. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet drejer sagen sig om import af 100 hvalpe af racen fransk bulldog. Politiet mener, at hver enkelt hvalp er blevet indført til Danmark fra Polen. Herefter er hvalepene blevet solgt til private borgere via annoncer på nettet.

De tre mænd var ikke registreret som importører af dyr hos Fødevarestyrelsen, og de havde heller ikke tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Vil konfiskere 690.000 kroner

Politiet oplyser, at gældende krav og regler ikke blev overholdt, da hundene blev importeret. De blev ikke ID-mærket med chip, de blev ikke vaccineret mod rabies, og de blev ikke undersøgt af en bemyndiget dyrlæge.

Der er sat ni dage af til sagen. De tre mænd er tiltalt for 24 forhold, og anklagemyndigheden vil blandt andet have konfiskeret 690.000 kroner fra de tre mænd.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu