100 småbørn og lærere alvorligt syge efter besøg på bondegård

22. juni 2017 16:42 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

For børn og voksne fra en indskoling, fik et besøg på en bondegård alvorlige konsekvenser.

100 småbørn og lærere alvorligt syge efter besøg på bondegård
Feber, opkast og diarre. Det var konsekvensen for 100 børn og voksne efter at have besøgt en bondegård. Foto: Colourbox.

Måske tror mange børn, for at bruge en kliché, at kød og mælk kommer fra supermarkedet.

Derfor kan det være en god ide at tage poderne med på en god, gammel dansk bondegård for ved selvsyn at opleve, hvordan en del af den menneskelige fødekæde fungerer.

For op mod 100 børn og voksne fra Skovvangsskolen i Hammel skulle netop den oplevelse dog vise sig at få konsekvenser: Siden mandag har de 100 – børn fra indskolingen og deres lærere – nemlig været syge med diarré, opkast og feber. Det skriver Århus Stiftstidende.

I indskolingen er der 220 børn. Mandag var en del af dem syge. Tirsdag var det helt galt.

– I en klasse manglede der 14 børn, og fem andre blev sendt hjem i løbet af formiddagen, og så kunne vi godt regne ud, at der var et eller andet galt, siger leder af indskolingen Hanne Damsgaard, til Århus Stiftstidende.

Ifølge avisen startede ubehagelighederne allerede søndag for en del af børnene – to dage efter besøget på bondegården.

Gården under mistanke

At det skulle være besøget på gården, der er årsagen til de mange syge børn, kan Hanne Damsgaard dog ikke entydigt slå fast.

– Vi har ikke noget belæg for at sige, at de mange sygdomstilfælde skyldes besøget på gården. Vi har haft besøg af Fødevarestyrelsen, som blandt andet har taget afføringsprøver for at spore sygdomstilfældene og også forbereder spørgeskemaer til forældrene i håb om at undgå en lignende situation i fremtiden, siger Hanne Damsgaard.

Det er dog sikkert, at alle de syge børn og voksne var med på gården.

Rå mælk

Børnene drak rå mælk under besøget, og det kan være baggrunden for sygdommene.

– Vi kan ikke udelukke, at det for eksempel er dårlig hygiejne efter, at elever og lærere har klappet dyr på gården, men der er en mistanke til den rå mælk. Der er mange bakterier i rå mælk, og når man ikke er vant til at drikke den, så kan man blive syg. Embedslægen har taget prøver, og vi undersøge nu begge dele, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Kühn Hove til Århus Stiftstidende.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu