ANNONCE

1000 borgere i én by får brev fra politiet

4. februar 2020 10:49 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

1000 borgere kan se frem til et brev om, at de er under mistanke for at have købt hash.

Siden 2018 har flere myndigheder lagt et massivt pres på bandemiljøet i Esbjerg. Dette er sket for at genoprette trygheden i byen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Indtil videre har den omfattende indsats betydet, at 24 bandemedlemmer er blevet fængslet i over 63 år sammenlagt. Men nu får 1.000 borgere altså et brev fra politiet, da de er mistænkt for at have købt hash af banderne.

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har i forlængelse af de 25 anholdelser i bandemiljøet i Esbjerg den 26. februar i 2019 fortsat efterforskningen i forhold til såvel sælgere og købere af hash via bandemiljøet i Esbjerg.

1.042 borgere i Esbjerg og omegn vil i løbet af de kommende dage i deres e-boks modtage et brev fra politiet, hvor de vil få at vide, at de er mistænkt for at købe hash af personer fra byens bandemiljø.

– Der er for langt de flestes vedkommende tale om helt almindelige borgere i alle aldre fra Esbjerg og omegn, som har købt hash fra den samme persongruppe. På den måde har borgerne understøttet det lokale bandemiljø, der har organiseret de tusindvis af hash-handler, siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets regionale efterforskningsenhed SEV, der har stået for efterforskningen.

I galleriet øverst kan du se, hvor dyrt det er at købe hash.

Hashbude sigtet i flæng

I december 2019 sigtede SEV yderligere otte hashbude, så i alt 33 er sigtet for salget af hash. Derudover fik 52 købere, som alle havde købt mere end 100 gram hash, besøg af SEV i december 2019, hvor de blev sigtet for deres køb.

– Vores efterforskere har brugt rigtig lang tid på at gennemgå de mange tusinde hashhandler, hvor kunden har sendt en sms til en såkaldt ”narkotelefon” og bestilt hash, som hashbuddene leverede til køberen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

I alt er 82 personer blevet afhørt og sigtet, som var under 18 år, mens otte personer er blevet afhørt, der var under 15, da de købte hash.

– Efterforskningen mod hashmarkedet i Esbjerg er blot en af flere større indsatser, som politiet har gennemført mod byens bandemiljø, efter at der i 2018 opstod en konflikt mellem de to rivaliserende bander, ST-gruppen og KV-gruppen, understreger politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foreløbig er 24 bandemedlemmer samt relaterede blevet idømt over 63 års fængsel. Blandt de dømte har otte personer fået et flerårigt forbud mod at vende tilbage til Esbjerg by efter afsoning, ligesom to personer er blevet permanent udvist, og en person er blevet betinget udvist.

Den seneste dom faldt således i oktober, hvor tre personer blev idømt mellem to et halvt og tre et halvt års ubetinget fængsel for grov vold. To blev også idømt et opholdsforbud på henholdsvis fire et halvt og fem et halvt år, mens den tredje dømte blev udvist for bestandig efter endt afsoning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu