ANNONCE

1000 kroner pr. husstand til energirenoveringer

17. november 2011 09:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
1000 kroner pr. husstand til energirenoveringer
Billede mangler

500 millioner kroner i 2013 og et tilsvarende beløb i 2014. Det er, hvad regeringen har sat af til energirenoveringspuljen. Energihjem.dk kalder det uambitiøst.
Administrerende direktør for Energihjem.dk Martin Borgstrøm frygter, at det det afsatte beløb til energirenoveringspuljen på en halv milliard kroner i 2013 og et tilsvarende beløb i 2014 ikke får den ønskede energi-effekt.
”Vi skal gennemføre en grøn omstilling af vores samfund.” Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går, da hun fra folketingets talerstol svarede på spørgsmål fra oppositionen.
Udmeldingen er i tråd med den grønne profil, som regeringen ønsker at satse på. Blandt andet ved at åbne op for en grøn tilskudsordning til energirenoveringer, som umiddelbart kommer til at afløse boligjobordningen den 1. januar 2013. Indtil nu har det været uvist, hvor stort et beløb puljen kommer til at indeholde, men nu er regeringen klar med et udspil.
500 millioner kroner over to omgange
– Regeringen mener, at den grønne støtteordning, som vi har valgt at kalde den, skal indeholde 500 millioner kroner i 2013 og 500 millioner kroner i 2014. Det skal gøre det mere attraktivt som boligejer at energirenovere sin bolig, hvilket bidrager til et bedre klima og mindre energiforbrug. Det skal være med til at kickstarte økonomien, siger minister for by-, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S) til Energihjem.dk.
Uambitiøst udspil
I Danmark findes der lidt over én million parcelhuse, og anslår man, at bare en fjerdedel vil gøre brug af den grønne støtteordning, vil det i gennemsnit give 4000 kroner i tilskud. Hvis at alle parcelhuse gør brug af ordningen, giver det et tilskud på 1000 kroner.
– Det er et uambitiøst udspil. Forventningerne til denne her pulje har været enorme, og derfor kan man ikke blive andet end skuffet, når regeringen kun sætter én milliard kroner til side. Man risikerer, at mange energirenoveringer ikke bliver til noget, fordi tilskuddet er så minimalt i forhold til den investering, som et solcelleanlæg for eksempel er, siger Martin Borgstrøm, administrerende direktør hos Energihjem.dk.
FAKTA:
Energihjem.dk er drevet af AB Gruppen A/S, der driver nogle af Danmarks største boligsider, herunder Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. Energihjem.dk har specialiseret sig i at hjælpe danske husejere til grønne energiløsninger, og skriver samtidig om energi- og klimaområdet. AB Gruppen A/S driver derudover 3byggetilbud.dk, der formidler håndværker- og byggeopgaver til hele Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu