100.000 folkepensionister rammes af skattereform

30. juni 2012 07:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
100.000 folkepensionister rammes af skattereform
Billede mangler

Trods løfter om at frede folkepensionisterne koster skattereformen 3500 kroner om året for omkring 100.000 folkepensionister, mener Ældre Sagen.

Smilene var store, da Venstre, De Konservative og Regeringen proklamerede, at den indgåede skattereform ville frede folkepensionisterne.

”Vi rører ikke ved rentefradraget og heller ikke ved folkepensionen”, sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da aftalen blev præsenteret.

Men ifølge Ældre Sagen er det ikke rigtigt for op mod 100.000 folkepensionister får 3500 kroner mindre om året når reformen er fuldt indfaset. Det sker for de folkepensionister, der har for lav indtægt til at få udbytte af at grænsen for topskat rykkes og samtidig for høj indtægt til, at modtage den højere ældrechek og pensionstillæg, der skal gå til de folkepensionister med den laveste indtægt.

–          Mennesker, der får den nedgang på 3.500 kr., har ikke nogen høj indkomst. De har, hvad der svarer til ganske almindelige lønmodtagere, siger Claus Blendstrup, seniorøkonom i Ældre Sagen ifølge jp.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu