ANNONCE

Død få dage efter sin fødselsdag

10. august 2020 19:32 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den italienske skuespiller Franca Valeri sov søndag stille ind i sit hjem i Rom.

Død få dage efter sin fødselsdag
Den italienske skuespiller Franca Valeri er gået bort. Hun sov stille ind i sit hjem i Rom søndag den 9. august blot ni dage efter, hun fejrede sin 100 års fødselsdag. Foto: Scanpix/Cesareo/ROPI via ZUMA Press

Italiensk film og teater har mistet et af sine helt store navne. Det er skuespilleren Franca Valeri, der er død. Hun sov stille ind i sit hjem i Rom søndag den 9. august. Det skriver The Hollywood Reporter.

Hun gik bort blot ni dage efter, hun fejrede sin 100 års fødselsdag.

Franca Valeri er ikke mindst elsket for sine roller, først på radio og siden på TV samt i biograferne, fra starten af 1950′ erne og frem til og op gennem 1970′ erne.

Hun var om nogen en pioner i forbindelse med kvindelige skuespillere og komik og er blevet beskrevet som en sofistikeret, intelligent og morsom fortolker af efterkrigstidens Italien.

Hun forfattede ofte sine egne manuskripter og monologer. Ikke mindst i forbindelse med sine optrædender på scenen.

Hendes signaturrolle var karakteren ‘Signorina Snob’, hvor hun optrådte solo med vanvittige telefonsamtaler og en ofte imaginær telefon.

Hun yndede også til sit publikums store fornøjelse at karikere den romerske middelklasse.

Som filmskuespiller opnåede Franca Valari at arbejde sammen med helt store, italienske instruktører som Dino Risi, Mario Monicelli og Federico Fellini.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu