ANNONCE

Tre personer anholdt for roller i vanvidsløb

10. september 2020 14:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere andre blev sigtet samme aften.

Tre personer anholdt for roller i vanvidsløb
Flere personer blev sigtet i forbindelse med racet. Genrefoto.

Fredag aften, den 4. september, blev der afviklet et ulovligt gaderæs på offentlig vej på Avedøre Holme, og nu er tre mænd sigtet for at arrangere det.

Københavns Vestegns Politi skriver i en pressemeddelelse, at politiet i et længere stykke tid har forsøgt at få fat på dem, der organiserer ulovligt gaderæs i kredsen, og det var netop det, der gik for sig den 4. september.

Politiet skriver, at der var opmålt og afmærket en 200 meter lang bane med start- og mållinjer. Der var engageret spottere, der holdt øje med politiet, og i mellemtiden blev der kørt ræs, både i form af bilister og motorcyklister, der kørte om kap.

“Færdselssikkerheden er efter vores vurdering sat helt over styr, når man for fuld gas accelerer i fuld fart mellem mennesker – det bliver tilfældigheder, som afgør, om det ender fatalt eller ej,” siger leder af færdselspolitiet, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi, i pressemeddelelsen.

Tre anholdt – flere sigtet

Tre personer blev anholdt i forbindelse med arrangementet. Det drejer sig om en 22-årig mand fra Nordsjælland, der ifølge politiet satte løb igang, en 24-årig mand fra Midtsjælland og en 27-årig mand fra Nordsjælland. Ifølge politiet holdt de to sidstnævnte øje med, om politiet var i området for racerløbet.

Alle tre er sigtet for, “at medvirke til kapkørsel, fartoverskridelser og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ifølge bestemmelser i færdselsloven og straffeloven,” som politiet formulerer det, og de risikerer alle fængsel.

Politiet skriver, at man samme aften sigtede otte bilister for at køre så meget for stærkt, at de står til at miste føreretten og fire andre, der står til et klip i kortet, og jagten er ikke ovre.

“Under disse arrangementer – eller i periferien af dem – har vi før taget kørekort og biler efter grove fartovertrædelser blandt deltagerne – men nu har vi identificeret nogle af de ellers anonyme arrangører bag disse ulovlige gaderæs, og dem kommer vi også til at have opmærksomheden rettet imod fremover,” siger Claus Stoltenberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu