103 menneskesmuglere anholdt på tværs af Europa

30. januar 2013 21:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
103 menneskesmuglere anholdt på tværs af Europa
Billede mangler

Europæisk politi har optrevlet et stort netværk af menneskesmuglere, og hele 103 personer er blevet anholdt under aktionen, som spredte sig over ti forskellige lande.

 

Det oplyser den fælles europæiske politienhed Europol.

Aktionen fandt sted tirsdag, hvor det lykkedes politiet at pågribe mistænkte i Kosovo-regionen, Kroatien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Polen, Slovakiet og Tyrkiet. De er alle under mistanke for at have hjulpet folk uden gyldig indrejsetilladelse til Europa, skriver Europol i en pressemeddelelse.

– Alle anholdte er mistænkt for at have været involveret i hemmelig indsmugling af et stort antal illegale indvandrere til og indenfor EU, primært via Tyrkiet og det vestlige Balkan, hedder det i pressemeddelelsen.

De illegale indvandrere kommer primært fra Afghanistan, Irak, Pakistan, Syrien og Tyrkiet, og mange af dem er blevet smuglet ind i EU under »umenneskelige og farlige forhold«, skriver Europol. Menneskesmuglerne har blandt andet benyttet små hulrum under gulvet i busser og lastbiler til at skjule den hemmelige last. De har også fremskaffet falske rejsedokumenter til immigranterne, ligesom de illegale immigranter i visse tilfælde er blevet gift med EU-borgere for at få ophold.

Operationen beskrives som en af de største mod menneskesmuglere på europæiske plan, og flere end 1.200 politibetjente fra hele regionen har været involveret. De har blandt andet foretaget 117 husransagninger, og beslaglagt et stort antal mobiltelefoner, computere, bankpapirer og halvautomatiske våben samt en større mængde ammunition. Politiet fandt desuden frem til 176.500 euro i kontanter, som også er blevet beslaglagt.

I alt er 7.500 illegale indvandrer blevet pågrebet som følge af den omfattende operation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu