11-årig syrer spillede død og reddede livet

31. maj 2012 06:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
11-årig syrer spillede død og reddede livet
Billede mangler

Da bevæbnede mænd begyndte at dræbe hans familie, tog 11-årige Ali el-Sayed en hurtig beslutning. Han lagde sig på gulvet i hjemmet og smurte sig ind i sin brors blod for at narre de bevæbnede mænd til at tro, at han allerede var død.
Den syriske dreng gjorde, hvad han kunne for ikke at ryste, da mændene med lange skæg og skaldede hoveder dræbte hans forældre og søskende en efter en.
Den yngste, der blev dræbt, var Alis seksårige lillebror Nader. Hans lille krop havde to skudhuller – et i hovedet og et i ryggen.
– Jeg smurte mig ind i min brors blod og lod som om, jeg var død, fortalte Ali el-Sayed til AP ifølge ABC News fem dage efter massakren, der gjorde ham til enebarn og forældreløs.
Ali er en af de få overlevende fra weekendens massakre i Houla, der er en gruppe fattige landsbyer og olivenlunde i Homs-provinsen i det centrale Syrien.
Mere end 100 blev dræbt – mange af dem kvinder og børn, der blev skudt på klods hold eller stukket ned i deres hjem.
Drabene medførte øjeblikkelig og verdensomspændende fordømmelse af præsident Bashar al-Assad, der har slået voldsomt ned på den opstand, der begyndte i marts 2011.
Aktivister siger, at op mod 13.000 er blevet dræbt, siden oprøret begyndte.
FN-efterforskere og øjenvidner skyder skylden for en del af drabene på den frygtede shabihamilits, der støtter præsident Bashar al-Assads regime.
Shabiha rekrutterer medlemmerne blandt alawitterne, der har præsident Bashar al-Assad som det mest fremtrædende medlem af den shiamuslimske sekt.
Militsen gør det muligt for regeringen at fralægge sig ansvaret for henrettelser, drab, tortur og hævnangreb, der er blevet kendetegnende for Shabiha.
Shabihamilitsen er endnu mere frygtet end hæren og sikkerhedsstyrkerne, der bombarderer beboelseskvarterer og skyder på demonstranter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu