ANNONCE

11 hunderacer der sagtens kan passe sig selv

9. januar 2021 21:17 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Nogle hunderacer behøver ikke konstant menneskeligt selskab.

Store dele af det danske samfund er for øjeblikket lukket ned, og det betyder, at flere danskere formentlig har mere tid til at være sammen med deres hund.

Med udsigten til, at vacciner forhåbentligt kan give mulighed for at åbne det danske samfund op igen, kan det dog betyde, at vores firbenede venner skal vænnes til at være alene hjemme igen, mens resten af familien tager af sted om morgenen i skole og på arbejde.

Det kan godt være noget af en mundfuld for menneskets bedste ven, har Jens Jokumsen, chef for familiedyr i Dyrenes Dyrenes Beskyttelse tidligere fortalt.

– Det er en barsk omgang for hunden at skulle omstille sig fra, at alle har været hjemme hele tiden, til at alle igen tager afsted fra hunden. Hunden er af natur social, så man skal langsomt vænne den til, at den igen skal være alene hjemme, råder Jens Jokumsen i en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Der findes dog en række hunderacer, der har nemmere ved at vænne sig til en tilværelse uden så meget menneskelig kontakt i løbet af dagen.

Det amerikanske medie, Reader’s Digest, har således kåret 11 hunderacer, der uden problemer kan være alene hjemme.

I galleriet ovenfor kan du få en kort oversigt over, hvilke racer det drejer sig om.

Træn stille og roligt op

Udover at øve alene-hjemmetid og rutinerne igen, kan man med fordel også forsøge at minimere dét antal gange, man går fra sin hund til hverdag.

På den måde undgår hunden at blive forladt flere gange i løbet af en dag.

– Vi siger, man skal bruge minimum to timer på sin hund hver dag til gåture, træning, pelspleje og fodring. Alle hunde er forskellige og nogle kan have større behov, men bruger man to timer hver dag, er man godt dækket ind, siger Jens Jokumsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu