ANNONCE

113 coronasmittede: Regering varsler nye tiltag

10. marts 2020 08:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere end 1000 personer er blevet testet for coronasmitte, og antallet af bekræftede tilfælde stiger fortsat.

Antallet af coronasmittede personer i Danmark fortsætter med at stige. Tirsdag klokken 7.00 er status, at 113 personer herhjemme er smittet med virusset.Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på dens hjemmeside.

Samtidig varsler Statsministeriet nye tiltag for at indæmme smitten med coronavirus i Danmark. Det har ministeriet annonceret i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at der er pressemøde om sygdommen tirsdag formiddag.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det fremgår af pressemeddelelsen ikke, hvilke tiltag der er tale om, men statsminister Mette Frederiksen (S) sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og rigspolitichef Thorkild Fogde vil være til stede på pressemøde, hvor der også bliver orienteret om den seneste udvikling.

Også direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding deltager.

Tusinde testet

Det seneste tal for smittede danskere er fra tirsdag morgen. Tallet er blevet opdateret siden mandag eftermiddag, hvor det forlød, at 90 personer var smittet.

1119 personer er ifølge Statens Serum Institut blevet testet for coronasmitte, og 770 personer befinder sig i karantæne.

Coronavirus har kostet over 4000 menneskeliv på verdensplan.

Studerende i karantæne

Blandt de karantæneramte er en femteklasse og to lærere på Malling Skole i Østjylland.

De er sendt i karantæne, efter at to elever på skolen er smittet med coronavirus.

Virusset har også ramt andre uddannelsesinstitutioner, blandt andre Rysensteen Gymnasium i København, der er lukket midlertidigt.

Desuden har to studerende på CBS – Copenhagen Business School – fået konstateret smitte efter skirejser i Norditalien. Tre andre studerende, der har været i kontakt med de pågældende, er i hjemmekarantæne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu