ANNONCE

115.000 danskere opfordres til test

23. november 2020 16:39 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

På grund af mange smittetilfælde fra mink opfordres borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern til test.

115.000 danskere opfordres til test
Alle borgere i to kommuner opfordres til at blive testet. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern opfordres til at tage en coronatest de kommende uger og samtidig omgås så få personer som muligt.

Sådan lyder to af de nye tiltag, som regeringen har besluttet at iværksætte i de to kommuner. Det sker efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en meddelelse. Tiltagene løber frem til 3. december.

Begrundelsen for tiltagene er, at der er fundet mange smittetilfælde blandt personer, der arbejder på minkfarme eller pelserier.

Derfor har sundhedsmyndighederne anbefalet, at alle borgere bliver testet, så man kan få brudt smittekæderne. Der er omkring 115.000 personer i de to kommuner. Den massive testindsats starter i denne uge.

180 smittede relateres til mink

I Region Midtjylland er der samlet fundet 180 smittetilfælde, der har relation til mink. Mere end halvdelen er fundet i Holstebro og Ringkøbing Skjern.

Samtidig er det ifølge Statens Serum Institut (SSI) muligt, at andelen af smittede med minkvarianter vil stige i de to kommuner de kommende uger.

Der er indtil videre ikke fundet tilfælde af den særlige muterede coronavirus “Cluster 5”, som var årsagen til, at der tidligere i november blev indført en delvis nedlukning af syv nordjyske kommuner.

“Cluster 5” har ifølge SSI vist sig mere modstandsdygtig over for en kommende coronavaccine. SSI frygter, at det samme kan ske for andre varianter af coronavirus, der er muteret fra mink.

Mange smittede

Når man ser på den generelle coronasmitte, er Holstebro på niendepladsen over kommuner med mest smitte.

Holstebro har de seneste syv dage haft 306 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

I Ringkøbing-Skjern er tallet 101, hvilket ligger under gennemsnittet på landsplan, som er på 144.

Stadig høje danske tal

Ved den seneste opdatering fremgår det, at der er fundet yderligere 1169 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn – men flere af dem kan altså stamme fra for eksempel lørdag, fordi tallene ikke blev indberettet planmæssig.

De nye smittetilfælde er fundet ved 71.047 prøver, der er blevet taget. De 19.001 af de, der er blevet testet, er blevet det for første gang. Sammenholdt viser det en positivprocent på 1,6. Det vil sige, at 1,6 procent af de testede har været smittet det seneste døgn.

Faktum er, at der generelt bliver fundet flere nye smittetilfælde, når der bliver foretaget flere tests. Danmark har siden det første bekræftede smittetilfælde 27. februar fået svar på 6.894.484 prøver fra 3.308.512 danskere.

Med 71.654 bekræftede smittet oveni. Altså er den samlede positivprocent 1,03 ud af det samlede antal prøver.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu