ANNONCE

115 nye smittede: De smittes især

18. august 2020 14:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Klar overvægt af unge mennesker blandt positiv-smittede i Danmark.

115 nye smittede: De smittes især
Det seneste døgn er yderligere 115 personer blevet konstateret smittet med corona. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

Der er mellem mandag og tirsdag registreret 115 nye bekræftede tilfælde af Covid-19 hos testede danskere, fremgår det af tal fra Statens Serum Insitut (SSI). Det er især de unge aldersgrupper, der bliver testet positiv.

Af de bagvedliggende tal fremgår det, at 15.855 personer i Danmark er blevet testet positiv for smitte med ny coronavirus. Af dem er 11.350 mellem 10 og 59 år. De resterende placerer sig i aldersgruppen 0-9 og de, der selv sagt er ældre end 59.

Netop det, at de unge i stor stil bliver smittet, er en del af forklaringen på, hvorfor antallet af indlæggelser ikke stiger lige så eksplosivt, som antallet af nye smittetilfælde gør. Det peger flere eksperter på. De unge er i højere grad sunde og raske.

Siden mandagens opdatering er yderligere to personer blevet indlagt med smitte. Dermed er 18 i alt indlagt, og det er det højeste antal indlagte, der har været i en uge. Den 11. august var 20 indlagt efter en lang periode med faldende antal i indlagte. Først mandag steg tallet igen.

Én person er indlagt på intensiv og ligger i respirator. Det er status quo i forhold til mandag. Ingen personer er heller døde i det seneste døgn.

God læring

Af de 115 nye smittetilfælde stammer 17 fra København, mens 39 stammer fra Aarhus. Særligt Aarhus har på det seneste været i fokus på grund af et lokalt udbrud af coronasmitte, der har bredt sig til adskillige bydele – og til øvrige kommuner i Østjylland.

Smittesituationen i Aarhus er interessant. Det er nemlig en indikator for, hvor godt Danmark kan håndtere et større smitteudbrud, mener Søren Riis Paludan, professor i virologi ved Aarhus Universitet.

– Det er også en god læring for, hvordan vi skal håndtere udbrud fremadrettet, siger han. Dagens smittetal ligger stabilt på niveau med de foregående dage, mener Søren Riis Paludan. Det er ottende dag i træk med mere end 100 nye smittetilfælde.

Hen over det seneste døgn er der blevet testet 16.594 personer. Det er sket på baggrund af 27.768 prøver. Forskellen mellem antallet af test og prøver hænger sammen med, at en person kan være blevet testet flere gange.

Det er i overvejende grad indenfor de fleste aldersgrupper mænd, der bliver bekræftet smittet. Det smitter ikke overraskende af på dødsstatistikken, hvor 350 mænd er døde efter at være blevet smittet med Covid-19. Tilsvarende er tallet 271 for kvinder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu