ANNONCE

12-årig hjernedød efter TikTok-udfordring

31. marts 2021 19:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Forældrene til 12-årige Joshua advarer nu

12-årige Joshua Haileyesus er efterladt hjernedød, efter han tilsyneladende har deltaget i den såkaldte “blackout challenge”, der florerer på det sociale medie TikTok.

Det skriver New York Post.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet om blackout challenge, der går ud på at stoppe ilttilførslen på til hjernen.

Blandt andet omkom en tiårig, italiensk pige i januar, efter at have deltaget i den. Det fik efterfølgende de italienske myndigheder til at spærre for adgangen til TikTok.

Fundet med snørebånd om halsen

New York Post skriver, at Joshua Haileyesus blev fundet bevidstløs på sit badeværelse af sin tvillingebror. Han havde et snørebånd om halsen.

Ifølge drengens forældre var han en flittig bruger af sociale medier, hvor han blandt andet lærte en masse om madlavning, guitarspil og skuespil.

Men han så også de sociale mediers skyggesider:

– Det er noget, børn skal undervises i – de skal ledes på rette vej. For det er en alvorlig, alvorlig sag, siger Joshuas far.

Der er nu oprettet en indsamling på hjemmesiden Gofundme, hvor der samles ind til behandlingen af den 12-årige dreng. Se den her.

Derfor er det farligt

Læge Harald Dobloug fortæller til VG, at blackout challenge går ud på på forskellige måder at stoppe ilttilførslen til hjernen.

Det gør, at man besvimer – og det er dette, folk lægger på TikTok.

Harald Dobloug advarer i kraftige vendinger mod det:

– At stoppe ilttilførslen til hjernen er ekstremt risikabelt. For når man besvimer er det tegn på, at noget er alvorligt galt. Faktisk er det sådan, flere hundrede børn og unge er døde – de er aldrig vågnet, efter de er besvimet, siger Harald Dobloug og fortsætter:

– Det betyder kort sagt, at du ikke skal tage del i denne challenge.

Ifølge TikTok selv, der er ejet af det kinesiske firma ByteDance, har man ikke fundet eksempler på opfordren til blackout challenge på deres sociale medie.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu