ANNONCE

12-årig sad fast i babygynge

20. juli 2020 18:54 | Af: Newsbreak.dk

Forhandler af legeredskaber kender til problem med babygynger.

12-årig sad fast i babygynge
En 12-årig sad søndag fast i en babygynge på en legeplads. Foto: Presse-fotos.dk.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Babygynger er tiltænkt børn i aldersgruppen 0-3 år, men på offentlige legepladser kan alle i princippet benytte de særligt udformede gynger.

At man kan klemme sig ned i en babygynge er dog ikke ensbetydende med, at det er en god idé.

Det må en 12-årig pige fra Aarhus erkende, efter at brandfolk søndag måtte hjælpe hende ud af en babygynge på en legeplads på Jernaldervej i det vestlige Aarhus.

– Det sker af og til, at vi kører ud til den type situationer. Hvis det er store børn, begynder deres ben at hæve, og så kan de slet ikke komme op igen, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Anders Jensen, til TV2 Østjylland og fortsætter:

– Vi har før måttet klippe gynger i stykker, men i det her tilfælde kunne vi nøjes med at afmontere gyngen og hjælpe pigen ud, da hun var kommet ned.

Børn skal tænke sig om, inden de sætter sig ned i en babygynge, lyder budskabet fra indsatslederen.

Ifølge indehaver af Aktiv Leg, Erik Poulsen, er det dog ikke kun store børn, der kan komme i problemer, når det gælder babygynger.

– Der er et produkt på markedet, der i mange år har voldt en masse problemer for pædagoger og dagplejere. De oplever, at det er svært at få et barn i flyverdragt op ad gyngen, fordi åbningen er så lille. Det er hårdt at stå med et barn på 5-10 kilo og opleve, at når du løfter, følger gyngen bare med op, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er et reelt problem, at børn kan komme til at sidde fast i babygynger, lyder det fra Erik Poulsen.

– Selv velbegavede børn kan komme galt afsted, når de leger, men det burde næsten give sig selv, at store børn ikke skal kravle op i en babygynge, tilføjer han.

Aktiv Leg udvikler, producerer og monterer legeredskaber, og firmaet sælger mange produkter til børneinstitutioner.

Episoden, hvor den 12-årige pige sad fast i Aarhus, blev anmeldt klokken 19.44.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu