ANNONCE

12-årige afvist af alarmcentralen: Nu lægger politiet sig fladt ned

9. oktober 2018 07:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Lokalavis skrev først, at drengene var afvist af regionens AMK-vagtcentral, men det var i stedet politiet, der afviste dem - og politiet kalder det en klar fejl.

12-årige afvist af alarmcentralen: Nu lægger politiet sig fladt ned
Der blev først sendt en ambulance til stedet, da en af drengenes mor ringede. De 12-årige drenge blev afvist. "Find en voksen", lød svaret. Arkivfoto: Scanpix

En gruppe 12-årige drenge oplevede i den sidste weekend i september at blive afvist, da de kontaktede alarmcentralen for at få hjælp til en dreng, der var kommet til skade med ryggen og angivelig ikke selv var i stand til at rejse sig op.

Nu oplyser Fredericia Dagblad, at det fejlagtigt fremgik, at det var Region Syddanmarks AMK-vagtcentral, der afviste drengenes opkald og bad dem finde en voksen i stedet. Det var nemlig politiets vagtcentral, der ikke ville sende drengene til en ambulance-tjeneste.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der håndterer den slags, lægger sig til gengæld fladt ned og kalder det en klar fejl, skriver dagbladet nu.

– Vi har nu lyttet samtalen igennem. På baggrund af gennemlytningen vurderer jeg, at vi burde have viderestillet det opkald til AMK vagtcentralen i Region Syddanmark, siger Tom Trude, chef for beredskabet hos politikredsen.

Drengen faldt og slog sig

Uheldet skete i et skovområde i den vestlige del af Fredericia, skrev Newsbreak.dk mandag. Her legede drengene med en art gynge, da det pludselig gik galt for en af dem. Han mistede grebet og styrtede mod jorden, hvor han slog ryggen og lå og skreg.

– Jeg tog min telefon og ringede 112. Jeg sagde, min ven var faldet ned, over tre en halv meter oppe. Jeg spurgte, om de kunne sende en ambulance. Men de sagde, vi skulle hente en voksen. Jeg sagde, at vores forældre var rimeligt langt væk, og at man skulle gå i rimeligt hårdt terræn i noget af tiden. Men de skulle bruge en voksen, fortalte 12-årige Daniel Outzen, der foretog opkaldet, til Fredericia Dagblad.

Det vakte stor kritik fra drengene og deres forældre, for der gik 14 minutter, før Daniels mor endelig fik fat på en ambulance, der kom til stedet. Tom Trude oplyser, at familien har mulighed for at klage til Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, hvis den ønsker det.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu