12-årige Emily blev overhalet af kronprinsen og kom til skade: Nu leder far efter en helt særlig mand

22. maj 2018 16:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

12-årige Emily Leegaard var målrettet og ville i mål - det kom hun også, men redningsmanden forsvandt.

Royal Run-løbet i anledning af Kronprins Frederiks fødselsdag skulle også i Aarhus være en fest for alle, men for 12-årige Emily Leegaard var det tæt på at blive det stik modsatte. Det fortæller hendes far Mikkel, der samtidig beder om hjælp til at finde en redningsmand.

– Emily bliver overhalet af Kronprins Frederik, og så tænker hun “det skal være løgn”, siger Mikkel Leegaard til Newsbreak.dk dagen derpå. I forsøget på at komme foran æresgæsten – der løb sin anden mil ud af i alt fire efterfulgt af 10 kilometer i København – igen, får den 12-årige skruet tempoet lidt rigeligt op.

Med blot 200 meter til målstregen på én mil-ruten går Emilys knæ af led, og det næste, der sker, er så rørende, at far Mikkel har set sig nødsaget til at reagere.

En fantastisk historie

Da den unge pige faldt om med ondt i knæ kom officials naturligvis til – sikkerheden kan man eftersigende ikke sætte en finger på ved et sådan arrangement – men Emily ville bare så gerne nå over målstregen på Frederiks Allé, hvor far og mor ventede. Hun kunne nærmest kravle derhen, men sådan endte det slet ikke.

Forældrene kunne bare stå og se Emily komme humpende i mål med en mand, der havde armen rundt om hende, og de anede ikke da, hvad der var foregået. Datteren blev ført direkte hen til samaritterne efter at have krydset målstregen i tiden 18.35. Derfor nåede manden også at forsvinde igen.

– Vi spurgte hende senere, hvem det var, og hun fortalte os, at det var en fra publikum, der var hoppet over hegnet og havde hjulpet hende i mål. Det er jo en helt fantastisk rørende historie, og vi vil så gerne takke manden. Vi nåede desværre ikke at tale med ham, siger Mikkel til Newsbreak.

Efterlyst vidt og bredt

På Facebook har den imponerede og rørte Mikkel i flere lokale Aarhus-grupper efterlyst viden om, hvem manden, der hjalp datteren, er. Tirsdag middag troede han da også, der var kommet hul i gennem.

– En kvinde skrev til mig og sagde, at hun nok kender ham. Det ville hun finde ud af, siger Mikkel, der havde vedhæftet et billede af datteren og manden, som stammer fra Royal Runs målkamera. Det kan du se lige her: FOTO

Senere oplyser han da, at det ikke var tilfældet, og familien vil så gerne i kontakt med den rigtige mand, der fortjener en stor tak. Så ved du noget som helst, kan du kontakte Mikkel Leegaard på Facebook HER.

Royal Run-løbet foregik i fem byer. Kronprinsen løb med i dem alle. De fire første løb han en mil, i København 10 kilometer. Kronprinsen tilbagelagde disse på 57 minutter, hvilket var en smule langsommere end hans hustru, kronprinsesse Mary. Hun løb med på 10 kilometer i Odense og kom i mål efter 53 minutter og 10 sekunder.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu