ANNONCE

18-årig dræbt af fem skud

23. september 2020 18:36 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det kostede en 18-årig mand livet at kaste en molotovcocktail på en bil uden for Bandidos klubhus i Holbæk.

Søndag den 28. april 2019 klokken cirka 22.10 blev en 18-årig ung mand fra Holbæk dræbt af skud i bebyggelsen Ladegårdsparken Vest ud for nummer 135.

Gerningsmanden løb fra stedet og videre ad Vandtårnsstien og herfra i ukendt retning.

19 april 2020 gik politiet igen ud til borgerne og appellerede. Oplysninger om en bil var blandt de nye, frigivne oplysninger

– Jeg kan sige, efter at have efterforsket sagen i et år, vi formoder, der ligger en planlægning bag drabet, fortalte politikommissær og efterforskningsleder Kristian Egekær, i den forbindelse til Newsbreak.dk.

Senere blev en 27-årig mand anholdt i sagen. Torsdag fik han sin dom.

I retten

Tilbage i april 2019 lokkede 27-årige Mikkel Falck Nielsen den 18-årige Zobair Saidi hen til sin lejlighed i Ladegårdsparken i Holbæk. Her blev den 18-årige skudt fem gange og dræbt.

Retten i Holbæk har onsdag idømt Mikkel Falck Nielsen 12 års fængsel i sagen.

– I min afgørelse lægger jeg vægt på, at der er tale om et drab, der er planlagt, og at det er sket i forbindelse med en bandekonflikt, sagde retsformand Birgitte Hersbøll ved domsafsigelsen.

Mikkel Falck Nielsen valgte ved onsdagens retsmøde at tilstå sin rolle i sagen. Sagen mod de to formodede drabsmænd, to Bandidos-rockere, bliver behandlet senere.

Besøgte lejligheden jævnligt

Onsdag kom det frem, at drabsofferet jævnligt besøgte Falck Nielsens lejlighed for at hente hash.

Ved et besøg havde Saidi angiveligt pralet med, at han sammen med andre fra den lokale Vang-gruppering havde kastet en molotovcocktail på en bil uden for rockergruppen Bandidos’ klubhus i Holbæk.

– Herefter fortæller min kammerat mig, at der er Bandidos-rockere, der er interesseret i den viden, jeg har om episoden ved klubhuset, fortalte Mikkel Falck i retten.

Ad flere gange mødtes han derfor med de to rockere, der forsøgte at få den 27-årige til at sætte et møde op med personer fra Vang-gruppen, fordi de ville straffe dem.

Flere gange undlod han dog at sætte mødet op.

Tog igen kontakt

Men efter at være blevet berøvet af Zobair Saidi valgte Mikkel Falck Nielsen at tage kontakt til rockerne igen, fordi han nu gerne ville sætte fælde op – denne gang kun med Saidi.

– Da Zobair kommer hen til mit vindue for at hente hashen, kommer en af rockerne løbende. Han hiver en pistol op og skyder Zobair fem gange i alt, forklarede han.

Den 27-årige forklarede, at han om eftermiddagen på gerningsdagen mødtes med de to drabstiltalte Bandidos-rockere. Han kunne mærke på dem, at drabsofferet skulle udsættes for mere end blot en røvfuld.

Det blev helt centralt for anklager Anja Lund Liin.

– Mikkel fandt på dagen ud af, at Zobair skulle slås ihjel, men han valgte alligevel at gå med til at få ham til Ladegårdsparken, fortalte hun.

Også kæresten dømt

Mikkel Falck Nielsen havde først fået sin kæreste til at kaste hashen ud af vinduet, men efter at hun mislykkedes, gjorde han det selv i anden omgang.

Kæresten blev den 9. september idømt en straf på et års fængsel for medvirken til grov vold.

Hun forklarede, at hun bare troede, at offeret skulle have en stor omgang tæsk, og anklagemyndigheden kunne ikke bevise andet.

Mikkel Falck Nielsen ankede straffen til formildelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu