ANNONCE

12 års fængsel og udvisning for knivdrab

14. maj 2020 17:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Vestre Landsret har stadfæstet byrettens dom i en drabssag fra Himmerland. To unge mænd får 12 års fængsel.

To mænd i 20’erne er i Vestre Landsret begge blevet idømt 12 års fængsel for et drab begået i Haverslev i Himmerland i september 2018.

Det oplyser landsretten.

Se mere video hos Local Eyes.

Dommen er en stadfæstelse af byrettens dom.

Offeret var en 35-årig mand. Han blev stukket med en kniv i brystet under et voldeligt sammenstød ved en tankstation i Haverslev.

Fundet såret

Efterfølgende blev han fundet svært såret i Industriparken i samme by. Han blev erklæret død klokken 21.48.

– Vores indledende efterforskning gav os hurtigt efterretninger om, hvem de formodede gerningsmænd er – så vi har fornuftige spor at gå efter. Det er et spørgsmål om tid, før vi finder dem, så de kan lige så godt melde sig selv, sagde politikommissær Carsten Straszek dengang.

Kort efter gik Nordjyllands Politi ud med en efterlysning af to mænd. Netop de to mænd, der netop har fået deres dom stadfæstet.

Efterlyst

Mændene blev efterlyst af politiet efter drabet i Haverslev. Få dage senere meldte de sig selv på politistationerne i henholdsvis Randers og Aalborg.

Nordjyllands Politi har tidligere meldt ud, at de to har relation til rockergruppen Satudarah. Der er dog intet der tydede på, at drabssagen har relation til nogen rocker- eller bandekonflikt – det skal ses som et enkeltstående tilfælde.

Det har drabschef hos Nordjyllands Politi, Frank Olsen, tidligere oplyst:

– Det er et komplekst og langvarigt arbejde. Derfor er det endnu for tidligt for os at udtale os præcist om motiv til drabet, men vores efterforskning viser indtil videre, at der er tale om en isoleret situation, der udvikler sig til slagsmål og ender med drab, forklarer den ansvarlige for politiets efterforskning, vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Frank Olsen.

Fængsel og udvisning

De to dømte – Kion Hjaltalin Bertelsen og Mohammad Omar Rayeq – har under sagen nægtet sig skyldige. Da Retten i Aalborg sidste efterår idømte dem begge 12 års fængsel for drab, valgte de at anke dommen.

De ville frifindes. Sådan gik det dog ikke.

Foruden fængsel udvises Rayeq af Danmark, da han er afghansk statsborger.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu