12 adresser ransaget: Tyve snød sig til ulovligt betalings-TV

13. januar 2015 05:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
12 adresser ransaget: Tyve snød sig til ulovligt betalings-TV
Foto: Gianluca Rasile/Scanpix.
Foto: Gianluca Rasile/Scanpix.

Foto: Gianluca Rasile/Scanpix.

Det kan være dyrt, hvis man vil købe sig adgang til alle TV-kanaler i fjernsynet. Men endnu dyrere kan regningen blive, hvis man vælger at slå sig sammen og ulovligt dele koderne til betalings-TV.

Det er netop, hvad 12 adresser primært på Lolland-Falster og i Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten har gjort for at undgå at betale, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

I en sag om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV – det såkaldte »Card Sharing« – ransagede politiet mandag 13 adresser, efter STOP–Nordic Content Protection, der repræsenterer blandt andet Canal Digital og Viasat, havde indgivet en anmeldelse.

På 12 af de 13 adresser fandt politiet ulovligt krypteringsudstyr, som netop kan bruges til at se betalingskanalerne ulovligt.

En mand bosat i Lolland Kommune blev ved ransagningen anholdt og sigtes nu for overtrædelse af straffelovens paragraf om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet politiet mistænker ham for at være bagmanden bag distribueringen af koderne til de øvrige ransagede adresser.

Strafferammen for »Card Sharing« er op til halvandet års fængsel, og de 12 sigtede brugere risikerer ifølge politiet udover fængselsstraffe også bøder på mellem 10.000 og 20.000 kroner.

»Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV,« lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu