ANNONCE

12 danskere skal prøve særlig corona-medicin

27. marts 2020 14:50 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

12 danske corona-patienter er udvalgt til at prøve en særlig corona-medicin. 440 på verdensplan.

12 danske corona-patienter er udvalgt til at deltage i et internationalt forskningsprojekt, der afprøver en ny, mulig corona-meidicn.

På verdensplan skal medicinen afprøves på 440 patienter – heraf 200 i Europa og altså 12 i Danmark.

Den første sending af medicinen ankom til Rigshospitalet fredag morgen, og den sendes nu rundt i landet.

Store forhåbninger

Rigshospitalet er tovholder på projektet i Danmark, der skal sikre at forsøget kan gennemføres lynhurtigt.

Forskningsprojektet omhandler lægemidlet Remdesivir mod COVID-19, som er et af de lægemidler verdens forskere har størst forhåbning til kan hjælpe svært lungesyge patienter med coronavirus.

Ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital – der foreløbig skal prøve medicinen på én patient – kalder lægemidlet for “lovende”:

Det er det første lovende lægemiddel, og vi håber meget på, at der kommer mere medicin til vores patienter i løbet af de kommende uger, som vi kan prøve af, siger ledende overlæge Henrik Nielsen i en pressemeddelelse.

På lidt længere sigt vil et bredt udsnit af alle danske patienter med coronavirus på de infektionsmedicinske afdelinger blive tilbudt at indgå i forsøget, og halvdelen vil efter lodtrækning modtage behandlingen.

I Europa deltager i alt 30 forskellige infektionsmedicinske afdelinger. I Danmark indgår – foruden Rigshospitalet – de infektionsmedicinske afdelinger i Aarhus, Aalborg, Odense, Nordsjælland, Hvidovre og Roskilde.

Middel mod ebola, SARS og MERS

Remdesivir blev oprindeligt udviklet til at behandle andre alvorlige virusinfektioner, fx ebola eller de to tidligere coronavirusinfektioner SARS og MERS.  I flere tilfælde på verdensplan er smittede patienter med COVID-19 forsøgt behandlet med Remdesivir, men der mangler stadig data på, om præparatet faktisk kan hjælpe patienterne.

Præparatet kan forhindre, at de viruspartikler, der er trængt ind i forsøgsdyrenes celler, begynder at formere sig – og bremser på den måde infektionens spredning,

Det kliniske forsøg udføres i samarbejde med National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), NIH i USA.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu