12 millioner kroner til ildsjæle

7. marts 2013 15:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
12 millioner kroner til ildsjæle
Billede mangler

Plantekasser med spirende grønt i gaderne i Aarhus, etablering af et jernbanemuseum i en remise i Ryomgård på Djursland og ny udkigspost og mødested ved Spørring Sø mellem Aarhus og Randers.

 

Det er nogle af de 36 projekter, der nu kan se frem til at modtage i alt 12 millioner kroner fra Realdania. Projektet går under navnet »Byggeriets ildsjæle« og har til formål at fremme ildsjæles arbejde gennem støtte til konkrete projekter og gennem et styrket netværk blandt byggeriets ildsjæle og kommuner.

»Det har været opløftende at læse de mange ansøgninger med gode idéer fra engagerede ildsjæle over hele landet. Frivillige kræfter skaber udvikling og livskvalitet til gavn for mange mennesker og lokalsamfund. De skaber engagement og gejst i lokalbefolkningen og giver liv i nye og gamle bygninger, og sammen er de hver især med til at forandre verden en lille smule,« siger Christian Andersen, projektleder i Realdania, i en pressemeddelelse.

Ikke færre end 218 ildsjælegrupper har udgjort ansøgerfeltet, og fælles for projekterne har været et ønske om at skabe eller forandre byrum og skabe nye sociale samlingspunkter i yderområder.

Med kampagnen til byggeriets ildsjæle ønsker Realdania at bakke op om frivillige kræfter gennem netværk, inspiration, viden og projektstøtte, hedder det i pressemeddelelsen.

Gennem to ansøgningsrunder har det været muligt at søge om støtte til at gøre sin idé til virkelighed. Udvælgelsen af vinderprojekterne er sket med bistand fra et fagligt rådgiverpanel.

Ansøgningerne er blevet bedømt på, hvordan den solide og kreative idé skaber værdi i lokalsamfundet, på at der er en realistisk anlægs- og driftsøkonomi og ikke mindst på, hvordan projekterne er organiserede, og i hvilken grad de involverer frivillighed.

Foreningen Realdania blev etableret i 2000 og har til formål at »støtte projekter inden for det byggede miljø til gavn for almenvellet«. Realdanias formue kommer fra salg af realkreditaktiviteter til Dansk Bank i 2000.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu