12 politifolk kidnappet i Nigeria

7. april 2013 12:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
12 politifolk kidnappet i Nigeria
Billede mangler

NIGERIA: Formodede militante oprørere har kidnappet 12 politifolk fra en patruljebåd i den olierige og sumpede Niger-region i det sydvestlige Nigeria.

 

En sikkerhedskilde siger til Reuters, at politifolkene med stor sandsynlighed er blevet dræbt.

Ifølge Reuters faldt politifolkene i et baghold, som medlemmer af den væbnede oprørsgruppe, MEND, havde etableret, efter at gruppen for et stykke tid siden erklærede, at den ville genoptage sin kamp for at give området selvstændighed. Det er sket, efter at gruppens leder, Henry Okah, er blevet fængslet og idømt en straf på 24 år bag tremmer.

En politikommissær, Kingsly Omire, siger til nyhedsbureauet, at der var 50 politifolk ombord på båden og at de var på vej til en begravelse.

MEND har ellers været omfattet af en amnesti fra 2009 udstedt af landets præsident Goodluck Jonathan, der i øvrigt tilhører samme stamme som oprørsgruppens medlemmer.

Kidnapningen og de muligt drab på politifolkene vil derfor være et hårdt politisk slag mod præsidenten.

Landets sikkerhedsstyrker er allerede engageret i den stadig mere voldelige situation i det nordlige Nigeria, hvor den al-Qaeda-relaterede terrorbevægelse Boko Haram med jævne mellemrum retter angreb mod regeringsbygninger, politistationer og kristne lokalsamfund.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu