ANNONCE

12 vigtige råd: Sådan gør du din bil forårsklar

19. april 2020 20:08 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Vinteren kan være hård ved din bil, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre den klar til foråret og sommeren.

Selvom vinteren var forholdsvis mild, mødet med grus, salt og sjap stadig potentiale til at blive ødelæggende for din bil.

Derfor er det vigtigt, at man så hurtigt som muligt sørger for, at få gjort bilen klar til foråret og sommeren.

Heino Svenningsen, assistancechef hos Falck, har tidligere forklaret til Ritzau, at en grundig vask er noget af det første, man bør gøre.

– Som noget af det første skal man sørge for at få vasket alt salt og snavs grundigt af bilen, så man kan kontrollere, om bilen har fået små lakskader i løbet af vinteren, siger Heino Svenningsen, som anbefaler, at skaderne bliver udbedret med det samme, så rust ikke breder sig til resten af bilen.

Bilens viskerblade kan også tage skade af vintervejret, hvis man eksempelvis bruger dem til at afise forruden. Derfor er det vigtigt at få set dem efter for slitage på gummiet, har Yasser Abaiji, teknisk konsulent hos FDM, tidligere forklaret Ritzau.

– Det kan påvirke ens udsyn og dermed forringe trafiksikkerheden, hvis de ikke tørrer ruden ordentlig af, lyder det.

Ved gennemgangen skal man også kontrollere bilens lygter, da kombinationen af varme fra pærerne og vinterens kulde kan påvirke pærens glødetråd og dermed mindske bilens lysstyrke.

I galleriet ovenfor kan du se en fuld liste over, hvad du bør gøre for at gøre din bil klar til foråret og sommeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu