127 døde i pakistansk flystyrt

21. april 2012 12:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
127 døde i pakistansk flystyrt
Billede mangler

Alle 127 om bord døde, da passagerfly styrtede ned tæt på Islamabads lufthavn i Pakistan fredag aften.
 
Alle 127 ombordværende blev dræbt, da et passagerfly fra det pakistanske luftfartsselskab Bhoja Air fredag i dårligt vejr styrtede ned tæt på lufthavnen i Islamabad i Pakistan, oplyser landets myndigheder lørdag.
 
Ulykkesflyet af typen Boeing 737-200 var 28 år og leaset af et sydafrikansk selskab, siger en medarbejder i Den Civile Luftfartsstyrelse (CAA), som ønsker at være anonym.
 
En medarbejder fra Bohja Air, der har base i Karachi, insisterer på, at flyet på trods af dets høje alder var sikkert og luftdygtigt.
– Flyet er ældre og brugt, men det er der ikke noget unormalt i. Det er sjældent, at luftfartsselskaber råder over helt nye fly. Dette fly var også renoveret, siger Masham Zafar fra Bhoja Air.
 
Han siger videre, at det statslige pakistanske luftfartsselskab, PIA, også har en flåde af gamle fly.
– Der var ingen tekniske problemer, og derfor må styrtet skyldes det dårlige vejr. Flyet lettede efter at være tjekket med CAA-godkendelse fra lufthavnen i Karachi og fik tilladelse af CAA til at lande i Islamabad.
 
Efter flystyrtet var redningshold hurtigt på ulykkesstedet, og alle hospitaler var i alarmberedskab både i Islamabad og i den nærliggende by Rawalpindi.
 
Bhoja Air-flyet var på vej fra Karachi og skulle lige til at lande på den første aftenflyvning til Islamabad, da det styrtede ned.
 
Tv-netværket CNN fortalte fredag, at der havde været meget dårlige vejrforhold i området med lav sigtbarhed, og der meldes om tordenvejr nær ulykkesstedet.
 
Flyselskabet Bhoja Air er et lille kommercielt luftfartsselskab med tre fly. Det begyndte at flyve i 1990’erne, men en gæld til CAA gjorde, at selskabet fik inddraget dets licens i 2000. I marts i år fik Bhoja Air licensen til at drive flytrafik tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu