ANNONCE

Fakta smurt ind i skimmel

13. januar 2021 15:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen kvitterede med en sur smiley og en bøde.

Fakta smurt ind i skimmel
Fakta-butikken modtog en bøde og en sur smiley efter besøget. Foto/grafik: Genrefoto/Fødevarestyrelsen.

Skimmel, fedtede belægninger, indtørrede mælkeprodukter og rester af madvarer. Det er nogle af de ting, Fødevarestyrelsen fandt, da styrelsen var på besøg hos Fakta på Frydenlunds Alle i Aarhus V den 5. januar 2021.

Fødevarestyrelsen var på besøg på baggrund af en forbrugerhenvendelse, og det er ikke første gang, det sker for butikken på Frydenlunds Alle.

I forbindelse med besøget, der varede halvanden time, kom Fødevarestyrelsens kontrollant vidt omkring i butikken, og grundet butikkens problemer med rengøring, blev der i sidste ende udstedt en bøde på 10.000 kroner samt en sur smiley.

Fødevarestyrelsen skriver blandt andet, at man fandt skimmellignende belægninger øverst i en køleenhed, hvorfra kunderne i øvrigt finder uemballerede krydderurter.

I et køleanlæg med pålæg fandt kontrollanten løstsiddende skimmellignende belægninger, mens man i et mælkekølerum fandt indtørrede mælkeprodukter.

Under reoler i butikken var der ikke rent, til gengæld flød det med rester af produkter, det samme kunne findes i butikkens fryseenheder, hvor man også fandt mere snavs.

Indskærpelse i 2019

Den 26. september 2019 var Fødevarestyrelsen også på besøg hos Fakta på Frydenlunds Alle.

Ved det besøg modtog butikken en såkaldt indskærpelse. Det betyder, at butikken er blevet informeret om, de de har et problem, der skal være løst, når Fødevarestyrelsen kommer på besøg igen.

Fødevarebestyrelsen besøgte også butikken den 26. september på baggrund af en forbrugerhenvendelse, og her blev det blandt andet indskærpet, at “lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene,” som Fødevarestyrelsen skriver det i kontrolrapporten.

I forbindelse med besøget fandt Fødevarestyrelsen sorte lodne belægninger i kanten og på døren til mælkekøleren. Man fandt sorte belægninger på en hyldeforkant i pålægskøleren og spindelvæv og mørke belægninger ved kølerumsdøren på lageret.

Der blev gjort rent

Butikkens svar var, at de ville få gjort rent, og ved et opfølgende kontrolbesøg fik butikken da også en glad smiley, hvilket indikerer, at de indskærpede forhold var bragt i orden.

Nu er den så gal igen, og denne gang har Fødevarestyrelsen kvitteret med en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Til det svarer Bettina Ørsnes Larsen, afdelingschef for Fødevaresikkerhed hos Coop, som Fakta hører under, skriftligt til Newsbreak.dk:

– Det er korrekt, at vi har fået en sur smiley ved seneste tilsyn, fordi der ikke var rent nok i butikken. Butikken har nu brugt anledningen til at komme i bund med rengøringen, og der er sat ekstern hjælp på, så vi også får skiftet nogle lister, der har gjort rengøring lidt vanskelig visse steder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu