Billetfirma politianmeldt for at vildlede

13. februar 2020 09:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forburgerombudsmanden mener, at Viagogo arbejder med vildledende priser.

Billetfirma politianmeldt for at vildlede
Viagogo er blevet meldt til politiet. Genrefoto.

Viagogo er den 13. februar 2020 blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for vildledende priser. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer efter, at Newsbreak.dk har beskrevet et forløb, der startede tilbage i maj 2018. Dengang meldte Forbrugerrådet Tænk Viagogo til Forbrugerombudsmanden. Det er Forbrugerombudsmandens opgave at undersøge, om virksomheder overtræder markedsføringsloven i Danmark, og det er der nu, 19 måneder senere, kommet en politianmeldelse ud af.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Forbrugerombudsmanden skriver i pressemeddelelsen, at man har modtaget klager fra forbrugere, der mente, at priser for billetter på Viagogo var vildledende, da moms og gebyrer ikke var indregnet i priserne på billetter, når forbrugerne påbegyndte et køb.

Det fik Forbrugerombudsmanden til at undersøge sagen og konstatere, at billetpriser på Viagogo.dk blev tillagt moms, gebyrer og leveringsomkostninger i løbet af bestillingen.

Gennemsigtighed er et krav

I Danmark skal virksomheder fortælle om alle uundgåelige omkostninger, når de præsenterer en handlende for prisen for en vare.

“En virksomhed skal altid oplyse den endelige pris – det vil sige inklusive moms og gebyrer – når den målretter sin markedsføring mod forbrugerne. Det gælder, uanset om det er i reklamer eller i en købssituation på en hjemmeside,” siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Det er på den baggrund, at Viagogo nu bliver meldt til politiet.

“Hvis en virksomhed ikke viser den endelige pris inklusive moms og gebyrer, så fremstår produktet billigere, end det reelt er. Det kan påvirke en forbruger til at tage en anden beslutning, end han eller hun ville have gjort, hvis virksomheden havde oplyst den fulde pris, inden forbrugeren begyndte sin bestilling,” siger Christina Toftegaard Nielsen.

Viagogo finder pressemeddelelse vildledende

Newsbreak.dk har kontaktet Viagogo for at få en kommentar til nyheden om, at virksomheden er blevet politianmeldt.  Virksomheden svarer, at der hos Viagogo er overraskelse over pressemeddelelsen, og at man finder den vildledende. 

Viagogo skriver, at man det seneste år har arbejdet på at sikre gennemsigtighed på billetpriser. 

– Dette inkluderer alle priser i starten af brugeroplevelsen, skriver Viagogo. 

Viagogo oplyser desuden, at man har givet Forbrugerombudsmanden indsigt i ændringer, man har indført det seneste år. 

Forbrugerombudsmanden kalder overtrædelse alvorlig

Newsbreak.dk har været i kontakt med Forbrugerombudasmanden for at høre Forbrugerombudsmandens holdning til Viagogos svar, hvor Viagogo kalder Forbrugerombudsmandens pressemeddelelse for vildledende. Det er man ikke enige i hos Forbrugerombudsmanden. 

– Vi mener, at den overtrædelse, Viagogo har begået, er alvorlig, siger Marie Asmussen, fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden, til Newsbreak.dk. 

Viagogo har til Newsbreak.dk oplyst, at man det seneste år har arbejdet på at sikre gennemsigtighed på billetpriser på Viagogo.dk. 

– Det gør ikke overtrædelsen mindre grov, at man løbende retter ind, siger Marie Asmussen. 

Forbrugerombudsmanden og Viagogo har været i kontakt siden foråret 2018, da Forbrugerombudsmanden kontaktede Viagogo med spørgsmål om markedsføring af billetpriser Viagogo.dk. Det gjorde Forbrugerombudsmanden på baggrund af klager fra Forbrugerrådet Tænk og fra private borgere, der følte sig snydt af markedsføringen på Viagogo.dk.

Essensen af korrespondancen mellem Viagogo og Forbrugerombudsmanden har været, om Viagogo vildleder deres kunder ved ikke at oplyse om den helt reelle pris for en billet, i det man går i gang med at købe den på Viagogo.dk. Forbrugerombudsmanden undersøgte selv sagen i foråret 2018, efter at have modtaget anmeldelser fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk. 

– Da vi modtog klagerne kunne vi konstatere, at billetter blev betragteligt dyrere, end de fremstod ved første øjekast, siger Marie Asmussen. 

Korrespondancen sluttede i december 2019, og Forbrugerombudsmanden politianmeldte Viagogo den 4. februar 2020.

Nu venter man på, at politiet tager stilling til, om der skal rejses sigtelse mod Viagogo.

Politianmeldt igen

Den politianmeldelse er den anden, politiet nu har liggende, hvori Viagogo indgår. Som Newsbreak.dk har fortalt, arbejder Københavns Politi allerede med en sag, hvor Viagogo er politianmeldt for at bryde loven om videresalg af biletter.

Loven om videresalg af biletter siger, at en billet i Danmark ikke må koste mere i videresalg, end du selv har givet for den. Københavns Politi har tidligere overfor Newsbreak.dk bekræftet, at man har sagen liggende, men da sagen efterforskes, har politiet ikke noget at tilføje til den.

Newsbreak.dk har tidligere været i kontakt med Viagogo vedrørende den sag, der nu har ført til, at virksomheden er blevet politianmeldt. Dengang afviste Viagogo, at virksomheden bryder loven på Viagogo.dk.

Du kan læse mere om Newsbreak.dks dækning af sagen her:

Pas på når du handler hos Viagogo.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu