ANNONCE

Milliardær død

13. august 2020 08:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev 97 år gammel.

Milliardær død
Sumner Redstone er død, 97 år gammel. Foto: Scanpix/Danny Moloshok.

Sumner Redstone er død. Han blev 97 år gammel. BBC skriver, at Sumner Redstone var en gigant i den amerikanske medieindustri, og at han var med til at forme den moderne underholdningsindustri gennem sin karriere.

Da Sumner Redstone overtog familiefirmaet National Amusements efter sin far, tjente familien sine penge på drive in biografer. Det blev der lavet om på, og BBC skriver, at National Amusements endte med at have kontrollen over navne som Viacom, MTV og Paramount Pictures.

Den moderne biograf

Ifølge BBC var det Sumner Redstone der i 1960’erne rykkede biograferne ind i amerikanske storcentre, hvor hver biograf pludselig havde flere sale, de kunne vise film på simultant.

Derudover begyndte virksomheden at investere i andre brancher, blandt andet TV-stationerne Comedy Central og Nickelodeon, og Sumner Redstones virksomheder har været med til at fostre tv-programmer som The Big Bang Theory og CSI såvel som biografsuccesser som Titanic og Top Gun.

Bob Bakish, direktør i ViacomCBS, beskriver ifølge BBC Sumner Redstone som en blændende og visionær mand, der på egen hånd forandrede en familieejet biografkæde til et globalt mediekompleks.

Nej til pension nej til døden

I 2009 sagde Sumner Redstone i et interview, at han ingen intention havde om at gå på pension eller dø. På det tidspunkt havde han overlevet prostatakræft såvel som en livsfarlig situation, hvor han undslap en hotelbrand ved at kravle ud af et vindue på tredje sal.

Forbes, der har hånd i hanke med rige menneskers rigdom, vurderede for få år siden, at Sumner Redstone var god for omkring 28 milliarder kroner.

Sumner Redstone var gennem livet gift to gange, og han fik to børn. Hans datter Shari har de seneste år drevet familiefirmaet videre, da faderens helbred begyndte at skrante.

Ifølge CNBC døde Sumner Redstone tirsdag morgen. Dødsårsagen er ukendt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu