14-årig skudt i hovedet på amerikansk skole

1. februar 2013 00:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
14-årig skudt i hovedet på amerikansk skole
Billede mangler

USA: Torsdag eftermiddag lokal tid blev en 14-årig elev skudt i baghovedet på Price Middle School i den amerikanske storby Atlanta, Georgia. Drengen er blevet kørt på hospitalet, men er vågen og ved bevidsthed, oplyser politiet ifølge BBC.

 

En medstuderende, der mistænkes for at stå bag skyderiet, er tilbageholdt. Politiet kan dog endnu ikke sige noget om motivet.

– Brug af skydevåben på og omkring vores skoler er simpelthen samvittighedsløst og skal stoppes. Alt for mange unge kommer til skade, og alt for mange familier oplever utænkelig og unødvendig sorg. Jeg beder til, at den studerende, der blev skudt i dag, hurtigt får det bedre, så han kan vende hjem til sin familie og venner, udtaler Atlantas borgmester, Kasim Reed, i en erklæring ifølge CNN.

Beredskabschef Marian McDaniel fortæller til BBC, at også en lærer kom lettere til skade i forbindelse med skyderiet.

Onsdag blev tre personer skudt i en kontorbygning i Phoenix, Arizona, og en 48-årig mand mistede livet. Skyderiet fandt sted kort tid efter, at tidligere kongresmedlem Gabrielle Giffords havde talt ved en senatshøring om våbenkontrol, hvor hun opfordrede senatets retsudvalg til handling og til at bremse det stigende brug af skydevåben i USA.

Giffords blev i januar 2011 skudt i hovedet i et attentatforsøg nær Tuscon, Arizona. Det tidligere kongresmedlem blev hårdt såret og har efterfølgende mistet meget af sin evne til at gå, tale, læse og skrive.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu