14 smidt i brummen i kidnapningssag

16. januar 2020 19:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et grundlovsforhør i forbindelse af dramatisk politiaktion natten til torsdag bevogtes tæt af politiet, der har spærret adgang til retsbygning.

Opdatering 20.51: 

Politiet oplyser nu, at grundlovsforhøret af de 14 personer er slut.

De blev alle som en fængslet i foreløbig fire uger ovenpå den brutale sag.

“Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen for nuværende”, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Original artikel:

Politiet har lagt en jernring om retsbygningen på Vester Allé i Aarhus. Det fremgår tydeligt af billedmateriale fra stedet. Politiet har spærret parkeringspladsen foran byretten.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Samtidig er der schäferhunde og politifolk, der bevogter området. Retten danner torsdag eftermiddag rammen om en særdeles højspændt sag.

I forbindelse med grundlovsforhøret torsdag eftermiddag var adskillige tilhørere mødt op uden for retsbygningen. Politiet har bortvist 12 personer for at undgå ballade, oplyser indsatsleder Erik Madsen til Ritzau.

14 personer sidder torsdag aften stadig i grundlovsforhør, hvor de er sigtet for særdeles uhyggelig kriminalitet. De blev anholdt natten til torsdag i forskellige store aktioner.

Kidnapning

Østjyllands Politi blev sent onsdag aften bekendt med, at et større antal gerningsmænd var i færd med at foretage ulovlige frihedsberøvelser af flere personer i det vestlige Aarhus, skrev politiet i en pressemeddelelse.

Da politiet kom frem til stedet, kørte flere biler fra stedet. Det lykkedes dog politiet at eftersætte og standse et enkelt køretøj. Fire personer blev anholdt ved aktionen.

Tre øvrige biler, der tidligere på aftenen havde befundet sig i det vestlige Aarhus, blev i en koordineret indsats med Sydøstjyllands Politi standset på E45 ved Vejle, hvor motorvejen blev spærret helt. Her blev ti personer anholdt på udramatisk vis.

I bilerne fandtes desuden to personer, der var der tydeligt mod deres vilje.

– Vi kan bekræfte, at der har været en politiaktion i nærheden af Vejle i nat, sagde kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi Ulla Kaspersen tidligere torsdag til Newsbreak.dk og fortsatte:

– Aktionen lukkede motorvejen i en periode. Vi skal selvfølgelig beklage den ulempe, som det har været for de trafikanter, der skulle have benyttet vejen.

Bander i konflikt

Politiet mener, at hændelsen er sket som følge af en konflikt mellem to grupperinger.

– På nuværende tidspunkt er det politiets opfattelse, at der er tale om en isoleret hændelse mellem to bandegrupperinger, og at det bunder i en personlig strid, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

De 14 anholdte er alle mænd i alderen fra 19 til 33 år. Mændene er sigtet for at have truet to personer med pistoler og efterfølgende frihedsberøvet dem ved en parkeringsplads på Gudrunsvej i det vestlige Aarhus.

Ifølge Ritzau er mændene også sigtet for at have overfaldet de to personer med køller og for at have truet dem med pistoler. De 14 mænd er iført hvide overtræksdragter og sidder side om side ved deres advokater i retssalen.

Dommeren har valgt at lukke dørene til grundlovsforhøret, da politiet mener, at der er medgerningsmænd på fri fod.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu