ANNONCE

1400 har betalt for meget i fartbøde

25. juni 2020 13:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En teknisk fejl har gjort, at omtrent 1400 bilister har fået forkerte tillægsbøder.

1400 har betalt for meget i fartbøde
På grund af en programmeringsfejl har 1400 bilister modtaget forkerte tillægsbøder. Foto: Rådet for Sikker Trafik

I slutningen af maj blev Rigspolitiet bekendt med, at der var sket en teknisk fejl, som havde betydning for en lang række sager.

Det betyder, at bilister, der har kørt mindst 30 procent for stærkt på motorveje, har uretmæssigt modtaget tillægsbøder.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

En teknisk fejl

Der er tale om at cirka 1400 bilister, der er blevet fanget i at køre for stærkt på motorvejen, har fået enten 1000 kroner i tillægsbøde på almindelige motorvejsstrækninger eller 2000 kroner i tillægsbøde på strækninger med vejarbejde.

Men det er sket på baggrund af en fejl.

Der er tale om en programmeringsfejl i ATK-sagsbehandlingssystemet, der har betydet, at der for perioden 1. januar til 27. maj 2020 er pålagt en forkert tillægsbøde.

Driften af systemet ligger hos en ekstern leverandør, men det har umiddelbart ikke været muligt at finde frem til, hvordan fejlen er sket.

Hører fra politiet

Bilisterne, det omfatter, kan vente at høre fra politiet.

– Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den, siger politidirektør i Rigspolitiet Lene Frank og fortsætter:

– Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur.

En gruppe af sagsbehandlere skal nu gennemgå sagerne nøje.

Politiets Administrative Center, PAC, forventer, at sagerne er færdigbehandlet i midten af juli 2020.

Det gælder dog ikke for dem, der er afgjort ved dom. De sager vil blive forelagt for den regionale statsadvokat med henblik på at anke.

Betaler fartbøder tilbage

Denne sag kommer efter, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi måtte erkende en fejl ved deres fartbøder.

I en årrække blev knap 500 billister taget for at køre for stærkt på en strækning, hvor der ikke var skiltet med den angivne hastighed.

Bilister blev målt til at køre for stærkt, når de kørte over 60 kilometer i timen. Men da der ikke var et tilsvarende skilt på strækningen, var den godkendte hastighed på 80 kilometer i timen.

De berørte bilister vil i løbet af 2020 få betalt deres fartbøder tilbage.

Dog blev det også her pointeret, at de sager, hvor der er blevet afsagt dom, vil komme til at tage længere tid at behandle.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu