Mærsk-skib slår alarm

14. februar 2020 12:42 | Af: Ritzau Fokus

Skibet Maersk Tema har slået piratalarm, men det er endnu uklart om, det er pirater.

Mærsk-skib slår alarm
Rederiet Schulte, der har chartret Maersk Tema af Maersk Line, bekræfter, at fartøjet har slået piratalarm. Det er fortsat uklart, om der er tale om pirater. Foto: Phil Noble/Scanpix 2017/ Arkiv

Opdateret artikel klokken 13.:

Det tyske rederi Schulte, der har overtaget kommunikationen om skibet Maersk Tema, da Maersk Line har chartret Mearsk Tema ud til Schulte, oplyser, at fartøjet har slået piratalarm.

Kriseleder hos Navigate Response Dustin Eno, der håndterer kommunikationen om skibet Maersk Tema på vegne af det tyske rederi Schulte, bekræfter, at skibet er involveret i en hændelse.

– Vi kan oplyse, at to små fartøjer nærmede sig skibet, som drives af Schulte, fredag morgen i Guineabugten. Mandskabet på skibet identificerede, at de to fartøjer forsøgte at nærme sig og fulgte nødproceduren for sådanne situationer, siger Dustin Eno.

– Vi blev alarmeret, og vi har omgående rapporteret hændelsen til de lokale myndigheder, tilføjer han.

Det er dog ikke klart, om det er pirater, der har været ombord på de to små fartøjer.

Original artikel:

Containerskibet Maersk Tema er blevet bordet af pirater ud for Nigerias kyst. Det skriver shippingmediet Tradewinds.

Ifølge hjemmesiden MarineTraffic, der sporer skibe i hele verden, er Maersk Tema netop omkring Nigeria og sænkede omkring fredag morgen klokken otte dansk tid sin fart fra lige under 20 knob til nul.

Artiklen fortsætter efter videoen

Der er tale om et containerskib bygget i 2015 med en kapacitet på 5380 tyvefodscontainere.

Ritzau arbejder på at få en kommentar fra Maersk Line.

Området ud for Nigeria, Gunieabugten, har det seneste år oplevet en betydelig stigning i antallet af piratangreb, hvor besætningsmedlemmer er blevet kidnappet.

– Vi må desværre sige, at vi over det sidste stykke tid har set en række alvorlige angreb og kidnapninger i Guineabugten og ud for Vestafrika, sagde administrerende direktør for Danske Rederier Anne H. Steffensen til Ritzau i starten af februar.

– Det gør, at vi bliver bekymrede for vores søfolk. På ethvert givet tidspunkt har vi 30-40 skibe i området, så vi er selvfølgelig bange for at blive ramt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu