ANNONCE

143 designerstole stjålet fra kirke

10. oktober 2019 11:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Natten til torsdag er 143 designerstole blevet stjålet fra Thorsager Kirke. Det er stole, der har været i kirken siden 1950'erne.

143 designerstole stjålet fra kirke
143 Kaare Klint-stole er blevet stjålet fra Thorsager Kirke. Stolene betyder meget for kirken, da de har været en del af kirken siden 1950'erne. Foto: Østjyllands Politi

De ansatte i Thorsager Kirke startede torsdagen på en træls måde.

Kirkegårdsleder Bjarne Nielsen anede allerede, da han ankom til kirkegården ved kirken, at der var noget galt.

Artiklen fortsætter efter videoen

Da han går ind i kirken er over hundrede af kirkens Kaare Klint-stole væk.

Dem efterlyser Østjyllands Politi nu i en pressemeddelelse.

Et tomt rum

Der gik ikke mange minutter, før kirkegårdslederen Bjarne Nielsen blev mistænksom.

– Jeg synes, at det er mærkeligt, at gitterlågen er åben. Da jeg går op i kirken, kan jeg se, at døren er brudt op, siger han til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Jeg kommer ind til et tomt rum. Der er kun lidt stole tilbage.

Han forklarer at 143 af kirkens Kaare Klint-Stole af modellen Kirkestolen er væk. Tilbage er kun de modeller, der har en holder til salmebogen bagpå.

Anmelder tyveri

Bjarne Nielsen kontakter kirkens præst og sammen ringer de 114.

Efterfølgende har politiet været ude i kirken, og torsdag middag er der fortsat teknikere i kirken, der arbejder på at finde spor, forklarer Kirkegårdslederen.

Østjyllands Politi opfordrer også alle – både private og professionelle forhandlere – om at tage kontakt til politiet, hvis de bliver tilbudt den type stol.

–  Det er et meget stort antal stole, der er stjålet, og som nu skal afsættes. Derfor vil vi meget gerne høre fra private eller professionelle forhandlere, som får tilbudt et parti af den type stole, siger politikommissær i Østjyllands Politi, Anders Schouby.

Mangler 100 stole

Selv om der er knap 50 stole tilbage i kirken, så er det altså ikke nok til den gudstjeneste, der skal foregå på søndag.

– Jeg skal ud og leje eller finde nogle stole et sted. Vi skal nok i hvert fald have fat på 100 stole, så vi har 150 i alt. Vi kunne måske godt have nøjedes med de 50, hvis det var en normal gudstjeneste, men der skal være dåb, så vi skal bruge nogle flere, siger han.

Heldigvis er der ikke sket noget hærværk på kirken udover at døren er brudt op.

Har du set noget?

Østjyllands Politi opfordrer alle til at kontakte politiet, hvis de har set noget mistænkeligt ved Thorsager Kirke omkring klokken 03.00 natten til torsdag.

Formentlig har gerningsmændene benyttet sig af en varevogn, lastbil eller lignende til at transportere de mange stole i.

Stolene er produceret i 1950’erne. De er af eg, lakeret brune med transparent lak og har lyser sæder i flettet papirgarn. Og de betyder meget for kirken.

– De er lidt af et klenodie. Vi har haft dem siden 1950’erne, siger kirkegårdslederen.

– Vi krydser fingre for, at de vender tilbage, tilføjer han.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 114.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu