ANNONCE

15-årig pige dræbt i 1974: Nu er gåden løst

5. marts 2021 07:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Et tip fra en årvågen borger var med til at sætte skub i sagerne

15-årig pige dræbt i 1974: Nu er gåden løst
Ifølge politiet er sagen opklaret. Genrefoto.

I efteråret 1974 blev den 15-årige gymnasiepige Lori Nesson fundet dræbt i byen Reynoldsburg i USA, dagen efter at hun sidst blev set i live.

Sagen har været uopklaret lige siden, i 47 år. Men ikke længere. Flere amerikanske medier, herunder Limaohio, skriver, at politiet nu mener at have opklaret sagen, og faktisk fik de hjælp fra offentligheden.

Sagen genoptaget

Sagen blev børstet af og gennemgået endnu engang i efteråret 2019. Det skete, da Loris familie opfordrede politiet til det, og det betød blandt andet, at sagens spor blev gennemgået på ny, herunder den oprindelige obduktionsrapport.

Den genoptagede efterforskning gjorde, at lokale medier begyndte at omtale sagen, og i efteråret 2020 blev politiet så kontaktet af en borger. Vedkommende havde set drabet på Lori Nesson omtalt, og borgeren mente, at sagen mindede meget om drabet på Karen Adams, en 17-årig pige, der blev dræbt i 1975.

Politiet kastede sig over den oplysning, og med hjælp fra fysiske beviser kunne de udarbejde en DNA-profil, der fortalte, at to mænd, der i forvejen var blevet dømt for drabet på Karen Adams, også dræbte Lori Nesson.

Hærdede kriminelle

De to hedder Robert W. Meyer og Charles Webber. De er begge døde i dag, men ifølge politiet var de begge kendte kriminelle. De mødte hinanden, da Meyer blev dømt for drab i 1973 og sat til at afsone 10 års fængsel.

Da de to mænd blev løsladt, er det politiets formodning, at de sammen stod bag drabet på først Lori Nesson og siden Karen Adams. De blev dømt og fængslet for overfald på to andre unge kvinder i 1977.

– Denne sag blev løst på ren vilje af efterforskerne, brug af moderne DNA-teknologi på en gammel sag og et veltimet tip fra offentligheden, der viste sig at holde stik, lyder det i en meddelelse fra repræsentant for anklager og politi, Dave Yost og Curtis Baker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu