15-årig skudt af betjent: Hans bror anholdt uden grund

8. maj 2017 06:02 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Efter lillebroderen blev skudt for øjnene af ham, blev han lagt i håndjern og smidt i spjældet.

15-årig skudt af betjent: Hans bror anholdt uden grund
Politiet anholdt storebroren og ville have gjort det samme med faren. Arkivfoto: SCANPIX

En betjent skød og dræbte en forsvarsløs 15-årig dreng, der var på vej hjem fra en fest. Politiet har selv erkendt, at det var en fejl. Alligevel blev drengens storebror, der sad i bilen med ham, da lillebroderen blev skudt, anholdt og smidt i fængsel. Det skriver NBC News.

15-årige Jordan Edward kørte i en bil sammen med flere teenagere på vej hjem fra en fest en lørdag aften, da en betjent skød flere gange mod bilen. En af kuglerne ramte Jordan i hovedet og han døde kort efter. Men det forhindrede ikke politiet i at anholde Jordans 16-årige storebror, der også sad i bilen.

– Efter at have set sin bror blive skudt, blev Jordans storebror sat i håndjern og taget med af politiet uden nogen særlig grund, fortæller Lee Merritt, der er familiens advokat.

Taget med som vidne

Merritt understreger, at den 16-årige ikke var mistænkt og heller ikke blev sigtet for noget. Politiet har senere udtalt, at de tog broderen med for at kunne afhøre ham som et vidne. Ingen af de andre teenagere i bilen blev taget med på stationen.

Teenageren tilbragte natten i fængsel og blev løsladt næste morgen. Det var først der, han fandt ud af, at hans bror var død.

Men Jordans bror var ikke det eneste familiemedlem, politiet prøvede at anholde. Betjente tilbageholdt nemlig også Jordans far, da han kom ned på stationen for at spørge til sine sønner. Ifølge familiens advokat var politiets grund, at Jordans far opførte sig fjendtligt.

Politiet skifter forklaring

Politiet udtalte, at bilen med teenagerne kørte “aggressivt imod betjenten”, hvilket udløste skuddet. Men politichefen har nu trukket den forklaring tilbage. For da politiet fik kigget videooptagelser af hændelsen igennem, viste det sig, at bilen kørte væk fra betjenten.

Ifølge Merritt var teenagerne i gang med at bakke ud af en parkeringsbås, da betjenten råbte efter bilen. Samtidig lyste han med en lommelygte. Inden chaufføren kunne nå at reagere, skød betjenten flere gange efter bilen og ramte Jordan. Politiet har selv erkendt, at der ikke var nogle våben i sigte eller tegn på fare, da betjenten skød.

Politichefen har også sagt, at betjenten der skød teenageren ikke handlede efter politiets værdier.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu