15-årig dreng stod bag angreb på KLs hjemmeside

15. april 2013 13:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
15-årig dreng stod bag angreb på KLs hjemmeside
Billede mangler

En blot 15-årig dreng er blevet anholdt og sigtet i forbindelse med det cyberangreb mod Kommunernes Landsforenings hjemmeside, der i sidste uge lagde hjemmesiden kortvarigt ned. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Polit.

 

Den 15-årige dreng, der kommer Nykøbing Falster, blev anholdt torsdag i sidste uge, og han har ifølge vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, erkendt, at han sammen med andre stod bag angrebet.

»Nu skal der ske en teknisk undersøgelse af det computerudstyr, der blev beslaglagt, og så må vi tage det derfra. Vi ved ikke, om der er flere, der skal sigtes i sagen, og hvorvidt der har været flere angreb,« forklarer han og uddyber:

»Angrebet foregår fra flere maskiner, men alle de detaljer må vi vente med til efter det tekniske undersøgelser, hvor vi kender omfanget,« siger vicepolitiinspektøren.

Det lykkedes politiet at spore den 15-årige dreng ved hjælp af hans computers IP-adresse.

Den anholdte har ud over angrebet erkendt, at han stod bag en video fra cyberaktivistgruppen Anonymous, der blev lagt på YouTube.

»Han er løsladt igen, mens undersøgelsen foregår. Når vi er færdige med at undersøge, om der skal rejses flere sigtelser, så går sagen til anklagemyndigheden, og så bliver der rejst tiltale mod ham ved retten,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu