15-årig sigtet for kup mod bedstefar

1. marts 2013 10:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
15-årig sigtet for kup mod bedstefar

En 15-årig pige er sigtet for at have været med til at begå et groft kup mod sin bedstefar. Det skriver Helsingør Dagblad. Den 15-årige pige er barnebarn til den mand, der i dagene 6.-10. februar fik stjålet for 800.000 kroner ved et kup i en villa på Strandvejen i Espergærde.

 

Den 15-årige pige er en af i alt ti unge, som ifølge politiets oplysninger deltog i kuppet. Under flere besøg i den ferieforladte villa skar de pengeskabet op med en skærebrænder og tømte det for værdier i form af kontanter og smykker til en samlet værdi af 800.000 kroner.

De unge er på grund af indbruddets grovhed og udbyttets størrelse sigtet for overtrædelse af paragraf 286, den grove indbrudsparagraf, der kan give op til seks års fængsel.

Foreløbig er to sigtet og seks varetægtsfængslet for indbruddet. Der er fortsat to gerningsmænd på fri fod. Ifølge Helsingør Dagblad har flere af de mistænkte tidligere været i politiets søgelys i forbindelse med kriminelle aktiviteter. DNA-spor på skærebrænderudstyret ledte politiet på sporet af de sigtede unge.

Den 15-årige pige har lige netop passeret den kriminelle lavalder og kan derfor retsforfølges. Det er ifølge Helsingør Dagblads oplysninger uklart, hvilken rolle den 15-årige har spillet, men hun kan være den person, der har tippet de øvrige om hjemmets indretning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu