15-årige gaderøvere fængslet på stribe

17. februar 2013 13:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
15-årige gaderøvere fængslet på stribe
Billede mangler

»Giv mig din telefon, eller jeg smadrer dig.«

 

Et splitsekund senere er telefonen og vedkommende, der stjal den, langt væk. Og chancerne for nogensinde at få fat i røver og telefon er lig nul.

Sådan plejer det at være. Derfor er det en meget tilfreds politimand, der fortæller, at det er lykkedes Københavns Politi at slå kloen i hele ni gaderøvere i løbet af weekenden. Det skriver bt.dk.

Tre af dem er allerede blevet varetægtsfængslet, og fire fremstilles i grundlovsforhør søndag.

»Det er meget svære sager at have med at gøre. Så hvis vi kan få fængslet syv på et par dage, så er det altså en god weekend. Det er virkelig godt arbejde,« siger Kristian Aaskov, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til bt.dk.

De anholdte er ifølge politiet alle teenagedrenge med anden etnisk baggrund end dansk. Det lader dog ikke til, at der er nogen forbindelse mellem dem. De bor i vidt forskellige dele af byen, ligesom røverierne er sket i forskellige bydele.

Fredag blev to 13-årige drenge passet op af fem røvere ved Nørreport Station. De blev truet med kniv og en bushammer til at udlevere penge og deres mobiltelefoner.

Røverne blev kort efter spottet af politiet ved Kongens Nytorv, hvor de blev pågrebet med tyvekosterne på sig. En 14-årig og en anden blev løsladt igen, men tre 15-årige blev varetægtsfængslet i surrogat lørdag.

Lørdag aften blev en borger opsøgt af tre gerningsmænd på Sorgenfrigade på Nørrebro og frarøvet sin iPhone. To af gerningsmændene blev kort efter anholdt i området. Også de er blot 15 år gamle, og de fremstilles i grundlovsforhør søndag.  

På Halmtorvet på Vesterbro blev en anden borger slået og tvunget til at udlevere sin pung på en cafe. Gerningsmændene nåede ikke længere end til Kødbyen, før de blev anholdt. De anholdte er også kun 15 år gamle.

»Vi har gået målrettet efter gaderøverne. Så det er altså meget rart, at det engang imellem lykkes at anholde en stor flok af dem. Så vi håber på, at vi kan få standset gaderøverierne,« siger Kristian Aaskov.  

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu