ANNONCE

15 personer tiltalt i enorm narko-operation

12. maj 2020 12:49 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

15 personer herunder to danske statsborgere er blevet tiltalt i en omfattende sag om narkosmugling.

15 personer tiltalt i enorm narko-operation
15 personer - herunder to danske statsborgere - er blevet tiltalt for at have smuglet og handlet ni ton kokain. Foto: ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL/Ritzau Scanpix

Der er rejst tiltale mod 15 personer, der i forskellig grad har været involveret i et organiseret netværk, der har smuglet narko til blandt andet Danmark..

To af de tiltalte personer er danske statsborgere. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Operation Goldfinger

15 personer er tirsdag blevet tiltalt for omfattende indsmugling og handel med kokain i, hvad der er blevet kaldt Operation Goldfinger.

Blandt de tiltalte er to danske statsborgere, en svensk statsborger, to statsborgere i Kosovo samt 10 albanske statsborgere. De er i alderen fra 21 til 50 år gammel.

Desuden er mange af dem i familie med hinanden, oplyser Københavns Politi.

Personerne er tiltalt for i forskellig grad at have været en del af et organiseret kriminelt netværk, der har deltaget i indsmugling og handel med i alt ni ton kokain fra Holland, Belgien og Tyskland i en periode fra 2012 til sommeren 2019.

Desuden er flere af de tiltalte også tiltalt for overtrædelse af våbenloven.

Svimlende mængde narkotika

Det er Særlig Efterforskning Øst under Københavns Politi, der har været en del af efterforskningen i Operation Goldfinger siden efteråret 2018. Derudover er det også et samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien, samt Europol og Eurojust.

– Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag vedrørende indsmugling og handel med narkotika. Der er efter politiet og anklagemyndighedens opfattelse tale om et netværk af personer, som har handlet meget professionelt og organiseret gennem en lang årrække, og mængden af narkotika, der er kommet ind i blandt andet Danmark, er svimlende stor. Det er sjældent set, heldigvis, siger anklager Annika Jensen.

Den 26. juni 2019 blev der foretaget anholdelser i sagen både i Danmark og udlandet. Siden har de tiltalte været varetægtsfængslet i sagen, ligesom de fortsat er fængslet.

Sagen er berammet over 63 retsdage ved Københavns Byret med start fra den 4. december 2020.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu