ANNONCE

15 ud af 40 ansatte på isolationsafsnit smittet

22. april 2020 14:24 | Af: Newsbreak.dk

15 ud af 40 ansatte fra isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg er smittet med covid-19

Isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg har nu været åbent i fem uger, og i løbet af den tid er 15 ud af knap 40 ansatte i Isolationsafsnittet testet positive for covid-19. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Der er generelt testet mange ansatte igennem de fem uger, og på sygehuset i Viborg screenede man i går 36 mere.

Her udviste endnu en medarbejder symptomer, og afdelingsledelsen på isolationsafsnittet iværksatte derfor en screening af alle medarbejdere på afsnittet for at bryde en smittekæde blandt personalet, fordi der var mistanke om, at personalet har smittet hinanden internt.

Det er både sygeplejersker, læger, sosu-assistenter og sekretærer, der er smittet, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Rask person smittet

Man har også opsporet en rask smittebærer, som jævnfør retningslinjerne hjemsendes i en uge.

De fleste af de smittede ansatte har udvist lette symptomer, mens nogle få enten har haft reelle covid-19-symptomer (og dermed været hjemsendt nogle uger) eller ikke haft symptomer.

Alle covid-19-positive ansatte hjemsendes – de fleste i to uger – de få hjemsendes fire-fem uger.

– Forventeligt

Afdelingsledelsen har bedt alle de ansatte være ekstra opmærksomme på de mindste tegn på symptomer, og de følger selvfølgelig alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og fortsætter med at teste ansatte, når der viser sig behov for det.

– Det er helt forventeligt, at en vis andel af vores ansatte vil blive smittet, ligesom det er gældende for resten af befolkningen. Vi har lavet en ekstra screening, og den giver os nu en vished og tryghed, fordi vi ved, at alle ansatte, der i øjeblikket er smittede, er sendt hjem. Det er efter vores overbevisning den bedste måde, vi kan skabe ro og vished i en svær tid for både vores patienter, pårørende og personale, lyder det fra hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu