ANNONCE

16.779 testet positiv i alt

29. august 2020 14:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Coronavirus smitter stadig, men der er fremgang.

16.779 testet positiv i alt
Antallet af indlagte er stabilt, men der er sket en fordobling af de indlagt på intensiv og i respirator. Foto: Scanpix

Der er registreret 79 smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag. SSI er igen begyndt at offentliggøre tal i weekenden efter en kort pause, da smitten var på sit laveste i Danmark.

For syvende dag i træk er der nu under 100 nye daglige bekræftede smittetilfælde i Danmark. I begyndelsen af august steg antallet pludselig hastigt, men på grund af effektiv opsporing og inddæmning af lokale udbrud er kurven nu nedadgående.

I alt er 16.779 danskere blevet testet positiv for Covid-19, mens det lørdag offentliggøres, at 14.989 har overstået infektionen. Det betyder, at de 14 dage efter positiv-test ikke er enten indlagt eller døde. Danmark opererer ikke med betegnelsen rask, når det gælder Covid-19.

624 mennesker er døde indenfor 30 dage efter en bekræftet positiv-test. Dermed er der mellem fredag og lørdag ikke registreret nye smittetilfælde.

Stabilt

Antallet af indlagte på almindelige Covid-19-afsnit er ikke steget, det er stadig 21 mennesker, der er indlagt. Til gengæld er der to nye tilfælde af personer, der er blevet så alvorligt syge, at de får hjælp til at trække vejret.

Dermed er i alt fire nu indlagt på en intensiv afdeling og lagt i respirator. Det er ofte de ældste personer, der bliver smittet, der bliver så syge, at de skal indlægges eller på intensiv. I begyndelsen af epidemien var smitten klart mest udbredt blandt midaldrende, men over sommeren og især i de sidste måneder er der sket et skifte.

Således er der nu næsten lige så mange smittede i aldersgruppen 20-29, som det er tilfældet for de 40-49-årige og 50-59-årige. 2679 mellem 20 og 29 år er bekræftet smittet. Det svarer til, at én procent af alle testede i den aldersgruppe bliver positiv-testet.

Af de 11.979 testede over 90 år er 2,3 blevet testet positiv. Tallene opdateres hver tirsdag og kan derfor afvige en smule fra det opgjorte.

I Danmark har 2795 personer været indlagt ifølge de seneste tal fra tirsdag. Blot 284 af dem har været såkaldt korte indlæggelser. Det vil sige under 12 timer. Der indlægges omtrent lige mande kvinder og mænd.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu