ANNONCE

16-årig pige dræbt: Her står politiet

22. april 2020 12:10 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det var en 16-årig pige fra Ringsted, der blev dræbt på stedet, da hun blev ramt af en lastbil i en højresvingsulykke tirsdag.

Tirsdag eftermiddag blev en pige dræbt i en højresvingsulykke i Ringsted. Det var en 16-årig pige fra Ringsted, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Poltiet afventer blandt andet bilinspektørens undersøgelser af ulykken, før det kan vurderes, om lastbilchaufføren – en 45-årig mand fra Holbæk – skal sigtes.

Klemt under bilen

Klokken 16.33 blev den fatale ulykke anmeldt til politiet.

Ulykken sker, da den 16-årige pige på cykel og lastbilen begge standser på Jættevej, før de skal foretage et højresving ud på Østre Ringvej. Længere nede af Østre Ringvej er der en rundkørsel og på grund af den, er trafikken på Østre Ringvej ud for Jættesvej gået i stå.

– Da lastbilen starter op igen, rammer lastbilen den 16-årige cyklist, og hun bliver klemt under bilen. Hun dør på stedet, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist til Newsbreak.dk.

Lastbilen bliver først opmærksom på, han har ramt noget, da vidner på stedet reagerer.

Vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi oplyste efter ulykken tirsdag, at lastbilen formentlig havde nået at køre 100 meter frem, hvor pigen blev trukket med.

Dybt chokeret

Det er naturligvis en hændelse, som har påvirket den 45-årige chauffør, der er dybt chokeret, forklarer Charlotte Tornquist.

Lastbilchaufføren blev efter ulykken rutinemæssigt tjekket for, om han var påvirket under kørsel. Det samme er den 16-årige pige blevet. Det er kutyme for sager som denne, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Desuden blev en bilinspektør kaldt ud til ulykkesstedet, og han har foretaget en lang række undersøgelser – heriblandt om der var fejl eller mangler på lastbilen, som der ifølge kommunikationsmedarbejderen ikke var – men alle resultater af undersøgelsen er ikke færdiggjort endnu.

Derfor er det heller ikke muligt for Charlotte Tornquist at informere om, hvorvidt lastbilchaufføren står til at blive sigtet.

– Vi afventer resultater fra blodprøver og bilinspektørens undersøgelser. Når vi har resultaterne, skal sagen vurderes, og her skal der tages stilling til, om der skal foretages sigtelser i sagen, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu